Vrouw opgelicht: haar oprit wordt verwijderd en er wordt een rekening van $10.000 achtergelaten

Janine image
door Janine

16 Januari 2024

Vrouw opgelicht: haar oprit wordt verwijderd en er wordt een rekening van $10.000 achtergelaten
Advertisement

De vastgoedwereld is niet altijd zo rustig als het lijkt, onder verkopers en kopers is het heel gemakkelijk om een ​​oplichter tegen te komen die mensen met minder ervaring probeert te misleiden. Vandaag vertellen we het verhaal over oplichterij tegenover een verkoopster.

Advertisement

Deze vrouw had ineens geen oprit meer

Deze vrouw had ineens geen oprit meer

Youtube/WFTV Channel 9

Het verhaal speelde zich af in Florida, Amanda Brochu deelde haar verhaal in het lokale nieuws door te vertellen wat er gebeurde nadat ze haar huis te koop had gezet.

Ze vertelde dat kort nadat ze het te koop had gezet, er verschillende mensen kwamen opdagen om de oprit van het huis te meten. Toen ze ernaar vroeg, vertelde een van deze aannemers haar dat een man genaamd Andre contact met hem had opgenomen om een ​​offerte aan te vragen voor het vervangen van de oprit.

De arbeider had de vrouw de berichten laten zien waarin Andre de prijsopgave voor het verwijderen van de oprit had geaccepteerd, waarbij hij echter specificeerde dat de eigenaar zou betalen omdat hij er op dat moment geen geld voor had.

Na het lezen van de berichten nam Amanda contact op met de sheriff, die probeerde contact op te nemen met Andre. Deze laatste verdedigde zich door te zeggen dat het slechts een vergissing was en dat er niets aan de hand zou zijn.

Een paar dagen later kwam Amanda, nadat ze van huis was geweest om Kerstmis te vieren, terug en stuitte op een nare verrassing: de hele oprit was weggehaald. Toen besefte ze dat ze het slachtoffer was geworden van een zwendel waarbij de oplichter, nadat hij werknemers had ingehuurd om op het terrein te werken, was verdwenen en de hele rekening aan de eigenaresse had overgelaten.

Advertisement

En wat nu?

Pixabay

Amanda had dus een rekening van $10.000 en een huis dat niemand, zonder oprit, wilde kopen.

Omdat ze de kosten niet kon betalen, startte de vrouw een inzamelingsactie op het GoFundMe-platform, maar kort daarna besloot een sponsor op de radio die over het incident hoorde gelukkig om de nieuwe oprit voor Amanda en haar familie te betalen.

Gelukkig kende het verhaal een gelukkig einde, het huis staat nu te koop en er wordt binnenkort een nieuwe oprit aangelegd.

Enkele tips om onaangename verrassingen te voorkomen

Enkele tips om onaangename verrassingen te voorkomen

Pixabay

Het is niet altijd gemakkelijk om door de wereld van het kopen en verkopen van onroerend goed te navigeren, maar er zijn enkele tips die nuttig kunnen zijn, vooral voor beginners.

Er zijn een aantal alarmbellen waar je op moet letten, je moet bijvoorbeeld heel voorzichtig zijn als de prijs te laag is in vergelijking met de werkelijke waarde van het huis, of het verzoek om een ​​aanbetaling om het pand te blokkeren, of het verzoek om het huis te kopen van een zeer rijke persoon die zich aan de andere kant van de wereld bevindt.

Er kan dan sprake zijn van oplichting, het is belangrijk om altijd te vertrouwen op gecertificeerde makelaars, alle gemaakte afspraken goed bij te houden en de woning te bezichtigen alvorens tot aankoop over te gaan.

Het is altijd beter om wat tijd te verspillen en alle noodzakelijke analyses uit te voeren, in plaats van grote sommen geld te verliezen omdat we te weinig aandacht aan de details hebben besteed.

Advertisement