Een fotograaf brengt 2 jaar door met het fotograferen van bedreigde dieren en maakt foto's van een ontroerende schoonheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een fotograaf brengt 2 jaar door met…
11 planken met een originele vorm die je zelf kunt maken Hier zijn enkele ingenieuze ideeën om van je huis een gastvrije en functionele plek te maken

Een fotograaf brengt 2 jaar door met het fotograferen van bedreigde dieren en maakt foto's van een ontroerende schoonheid

Door Janine
3.862
Advertisement

Wanneer we het hebben over bedreigde diersoorten, denken we meteen aan ijsberen, neushoorns en tijgers: allemaal prachtige soorten dat de gedachte om ze niet meer op deze aarde te zien, ons hart zou breken. Maar de realiteit van bedreigde dieren is veel groter, en daarom besloot de fotograaf Tim Flach dat alleen door zoveel mogelijk foto's te maken, zelfs van minder bekende diersoorten, een noodbericht gelanceerd kan worden en de mensen laat nadenken over wat we voor altijd dreigen te verliezen.

De foto's die je hier verzameld ziet zijn het resultaat van een tweejarig werk dat Flach heeft samengebracht in een project met de naam Endangered: het resultaat is diep fascinerend en tegelijkertijd ontroerend.

Pardel Lynx: dankzij de bescherming en het behoud van diersoorten zijn we erin geslaagd het aantal exemplaren van 100 naar 326 te brengen.

Adelaar van de Filipijnen: van de Filipijnse nationale vogel zijn nog maar 600 exemplaren over.

Advertisement

Mongoolse saiga antilope: er zijn nog maar 750 exemplaren.

Rode Panda: er zijn er ieder jaar minder van en is, onder zoogdieren, één van de 100 soorten die het grootste risico op uitsterven lopen.

Gouden stompneusaap: ze leven alleen in de hooglanden van zuidwest China en de mannelijke exemplaren worden gekenmerkt door een lichtblauwe snuit.

Advertisement

Vuurvliegjes: er bestaan verschillende soorten, maar hun aantal wordt steeds kleiner in verschillende delen van de wereld.

Dit wordt vermoedelijk veroorzaakt door factoren als vernietiging van de natuurlijke habitats, vervuiling en het gebruik van pesticiden.

Westelijke laaglandgorilla: het is de meest wijdverspreide soort maar tegelijkertijd het meest onderhevig aan aanvallen van jagers en vernietiging van hun natuurlijke habitat.

Advertisement

Schoenbekooievaar: deze grote roeipotige vogel leeft in Oost-Afrika en wordt als een risicosoort beschouwd, omdat er naar schatting slechts 8000 exemplaren van zijn.

Zeeleguaan: het is geen soort die momenteel gevaar loopt, maar de toekomstige voorspelling van de ontwikkeling van het toerisme laat weinig hoop achter voor dit dier van de Galapagos-eilanden.

Advertisement

Neusaap: in veertig jaar tijd is het aantal exemplaren met 50% gedaald.

Afrikaans boomschubdier: er wordt op gejaagd voor gebruik als voedingsmiddel en voor traditionele geneesmiddelen.

Gevlekte salamander uit het Zagros-gebergte (Iran).

Zwarte Aasgier: de dreigingsfactoren zijn veelvoudig, zowel toevallig als vrijwillig.

Steur: er wordt op gejaagd vanwege zijn kaviaar.

Witte aasgier.

Noordelijke witte neushoorn: wordt als uitgestorven beschouwd in de natuur.

Reuzenpanda: de totale bevolking wordt nog steeds gevormd door een zeer laag aantal (ongeveer 1864), maar het goede nieuws is dat ze toenemen.

Het nijlpaard wordt als een kwetsbare soort beschouwd.

IJsbeer: het exacte aantal is moeilijk vast te stellen, maar er wordt geschat dat er slechts 20-25 duizend zijn.

Zee-engel: ze lopen geen risico, maar de temperatuurstijging in de oceanen contrasteert hun overleving die alleen in zeer koude wateren voorkomt.

Mantelaapje.

Jachtluipaard.

Afrikaanse olifant.

Europese bij: het uitsterven van dit dier zou het bestaan van leven op aarde in gevaar brengen.

Mantsjoerijse kraanvogel.

Arabische oryx.

Groene papagaai.

Volg Tim Flach in zijn werk: Instagram: @timflachphotography | Twitter: @Timflach | Facebook: @Timflachphoto | Website: www.timflach.com

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt