De choreografie van deze 12 meisjes bracht het publiek in extase... Dit moet je zien!

Janine image
door Janine

28 Januari 2018

De choreografie van deze 12 meisjes bracht het publiek in extase... Dit moet je zien!
Advertisement

Schaatsen is een sport die een enorme atletische voorbereiding vereist, die bestaat uit uren en uren trainen met maximale concentratie. Deze discipline brengt ook risico's met zich mee, omdat ijs zeer gevaarlijk kan zijn, vooral als je te ingewikkelde acrobatiek tijdens de voorbereiding gebruikt.

Dus stel je voor wat het betekent om behalve de moeilijkheid van dansen en springen, gecoördineerd te zijn met 15 andere teamgenoten die op dezelfde baan rijden. Dit kan een nachtmerrie betekenen! Ook daarom is het optreden dat we je hier laten zien, zo indrukwekkend.

Youyube Screenshot

Youyube Screenshot

De show maakt deel uit van de ISU World Synchronized Skating Championships (WSSC), wat de wereldkampioenschappen gesynchroniseerd schaatsen inhoudt. Ieder jaar laten schaatsers van over de hele wereld hun prestaties zien om een belangrijke medaille te winnen.

In 2015 vond de voorstelling in Hamilton (Canada) plaats en wilde het gastland indruk maken met een foutloze prestatie.

Advertisement
Youyube Screenshot

Youyube Screenshot

Op de prachtige tonen van het lied "Proud Mary" van Ike en Tina Turner hebben 16 schaatsters het publiek in extase gebracht. De structuur van het gekozen stuk, beginnend met een langzame en harmonieuze fase om dan over te gaan in een meer ritmisch tweede gedeelte, geeft de bekwame sporters de mogelijkheid om het publiek erbij te betrekken. Een schitterend en verrassend spektakel! Geniet ervan in deze video:

Advertisement