Deze Japanse gesynchroniseerde mars is zo perfect dat je gehypnotiseerd raakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze Japanse gesynchroniseerde mars…
14 kleine fotografische verhalen die je in vrede met de wereld zullen brengen De remedie van de bevroren sok: hoe seizoensgebonden ziektes te verlichten zonder medicijnen te gebruiken

Deze Japanse gesynchroniseerde mars is zo perfect dat je gehypnotiseerd raakt

21 Oktober 2018 • Door Janine
21.365
Advertisement

De gesynchroniseerde mars is een discipline die misschien buiten de Aziatische landen niet erg bekend is, maar die erin slaagt zulke spectaculaire figuren te creëren die zelfs door ongetrainde ogen worden gewaardeerd. Het heet Shuudan koudou, wat letterlijk "groepsactie" of "collectieve beweging" betekent. Om zich voor te bereiden op deze demonstratie van perfectie, marcheren de studenten honderden kilometers lang, waarbij ze hun verbazingwekkende choreografie verfijnen. Aanvankelijk was de discipline gereserveerd voor mannen, maar in 2011 was het ook toegankelijk voor vrouwelijke deelnemers.

Shuudan Koudou verbetert niet alleen individuele zelfbeheersingsvaardigheden, maar ook het vermogen om samen te werken en te organiseren met één groep door zichzelf - letterlijk en figuurlijk - op één lijn te brengen met anderen. Daarom is het voor de Japanse cultuur een discipline die met name geschikt is om jongeren voor te bereiden op de werkwereld, waarin ze worden gevraagd om de regels te volgen en met andere collega's te coördineren.

We laten je nu deze geweldige prestatie zien. De jonge studenten lijken willekeurige trajecten te volgen, maar in bepaalde situaties zul je je realiseren dat elke kleine beweging wordt berekend met een ongelooflijke precisie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt