Breng je favoriete ontwerpen over op stof met een eenvoudige doe-het-zelf-methode - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Breng je favoriete ontwerpen over op…
Enkele kattenfoto's die zo leuk zijn dat je er meteen één wilt adopteren Hoe je gefrituurde appelringen met kaneel klaarmaakt die je smaakpapillen nooit meer vergeten

Breng je favoriete ontwerpen over op stof met een eenvoudige doe-het-zelf-methode

969
Advertisement

Tegenwoordig is het gemakkelijk om t-shirts en tassen persoonlijk te maken met illustraties van onze keuze, die onze jurk uniek maakt, of een ad hoc geschenk maakt voor de persoon die het ontvangt! Het is echter niet altijd nodig om naar een winkel te gaan die gespecialiseerd is in opdrukken: in feite kunnen we zelf op een heel eenvoudige manier en met behulp van een paar hulpmiddelen een opdruk maken op de stof van een foto of illustratie die we mooi vinden! Wil je het proberen? Volg dan deze eenvoudige stappen!

Wapen je allereerst met deze dingen:

  • foto die je wilt bedrukken (niet gemaakt met een inkjetprinter)
  • kwast
  • lavendelolie
  • papier
  • katoen of jutestof om te bedrukken
  • plakband
  • houten lepel
  • ovenpapier
  • strijkijzer

Begin de stof te strijken, zodat deze mooi glad is; leg dan wat papier op de binnenkant van het oppervlak dat je wilt behandelen, maak het met plakband vast. Leg op dezelfde manier de afbeelding neer die je wilt kopiëren aan de buitenkant van de stof (wat voor iedereen zichtbaar is), naar beneden gedraaid, zoals op de foto. Smeer nu wat druppels lavendelolie op de te bedrukken afbeelding, en bedek alles.

Opgelet: als de afbeelding een logo bevat, neem dan een gespiegelde versie om deze op de juiste manier op de stof over te brengen.

Advertisement

Gebruik de houten lepel om de afbeelding op de stof te drukken.

Je kunt voorzichtig een hoek van het papier optillen om te controleren of de afbeelding is overgebracht; giet zo nodig nog een paar druppels olie en blijf met de lepel drukken.

Nadat je hebt vastgesteld dat het ontwerp op de juiste wijze op de stof is gekopieerd, maak je het voorzichtig los en wacht je tot het volledig is opgedroogd.

Plaats tenslotte het bakpapier op de afbeelding en ga er met het hete strijkijzer overheen, maar zonder stoom, om de afbeelding erop te drukken op een manier die bestand is tegen wassen op 30 ° C.

Advertisement

Zie je wel wat een mooi resultaat? Je kunt natuurlijk de afbeelding kiezen die je wilt, niet alleen portretten, maar ook gewone voorwerpen: kijk eens wat een vintage resultaat dit shirt met de stereo!

Waar wacht je nog op?

Een wat meer oosters tintje? Kies een mandala zoals die op deze foto - of in kleur! Je kunt namelijk ook afdrukken maken in kleur met deze eenvoudige methode!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt