Vrijwilligers scheren een verlaten kat tegenover een opvang met een vacht van 4,5 kg

Janine image
door Janine

11 September 2018

Vrijwilligers scheren een verlaten kat tegenover een opvang met een vacht van 4,5 kg
Advertisement

Verhalen over verlating van dieren raken ons hart altijd diep. Het verhaal in kwestie dat plaatsvond in Nevada, VS, is een nogal bizar verhaal over een dier dat in zeer slechte staat werd gehouden en dat het onherkenbaar had gemaakt. Het vreemde wezen dat liefkozend "Bob Marley" werd genoemd is, na een esthetische kuur waardoor hij 4,5 kg vacht verloor, teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke pracht te midden van de vreugde van alle medewerkers. Als je de voor en na foto's bekijkt, zul je moeite hebben om hem te herkennen!

Advertisement
Douglas County, Nevada/Facebook

Douglas County, Nevada/Facebook

Douglas County Animal Care & Services is gewend dat het tot laat in de nacht bezoek krijgt. Meestal zijn het mensen die de dieren voor de poort laten staan, die dan de volgende ochtend worden gevonden door de hulpverleners. Deze keer was het dier dat in een kooi werd gevonden iets anders.

Het tafereel dat de toezichthouder Liz Begovich en haar collega's zagen, was meer uniek dan zeldzaam. Het was een niet-geïdentificeerd dier, bedekt met een berg pluizig, onbehandeld en nooit geknipt haar.

Advertisement
Douglas County, Nevada/Facebook

Douglas County, Nevada/Facebook

Toen "het pakketje" binnen werd gebracht, kwamen de eerste opties naar voren over de mysterieuze aard van het dier. Er werd meteen gedacht dat het een hond was, omdat ze vaak een minder verzorgde vacht hebben dan katten. Het team probeerde vervolgens de stapel bont uit de kooi te tillen, zonder succes: het haar verhinderde feitelijk de bewegingen. Om het arme schepsel geen pijn te doen, werd het deurtje van de kooi geopend, waardoor de aard van het dier werd onthuld dat erin zat.

Iedereen was verbluft, het was namelijk een grote en harige kat, onmiddellijk daarna "Bob Marley" genoemd door de aanwezigen.

Douglas County Animal Care & Services/Facebook

Douglas County Animal Care & Services/Facebook

Het team had nog nooit een kat in zulke omstandigheden gered. Het haar verhinderde zijn bewegingen en om deze reden had het aanzienlijk overgewicht. Het arme dier werd onmiddellijk naar de dierenarts gebracht waar hij werd verdoofd en ongeveer 4,5 kg overtollig haar werd verwijderd die een hele vuilniszak vulde. Eenmaal bijgekomen en eindelijk vrij van het haar, begon de kat onmiddellijk rond te lopen in de kamer met een hernieuwde vitaliteit die duidelijk eerder verloren was gegaan.

Nu gaat het aanzienlijk beter met Bob en herstelt hij nog steeds van al die jaren van verwaarlozing die hij in zijn vorige leven had meegemaakt.

Douglas County Animal Care & Services/Facebook

Douglas County Animal Care & Services/Facebook

Nu is Bob weer een mooie kat van ongeveer 10 jaar oud, die nog steeds veel kan geven aan het gezin dat hem heeft geadopteerd. In de tussentijd gaat het onderzoek naar de man die hem in die omstandigheden achterliet verder. De CCTV-camera's hebben het moment opgenomen en men probeert deze persoon te identificeren en delen zijn afbeeldingen ook op sociale netwerken. Als de meningen verdeeld zijn onder degenen die denken dat hij degene was die Bob heeft gered en die hem in plaats daarvan als een crimineel zien, lijkt hoofdinspecteur Liz Begovich duidelijke ideeën te hebben.

De vrouw heeft niet al te veel vertrouwen in de goede bedoelingen van deze man, ook gezien de manier waarop hij te werk ging. Natuurlijk zal de waarheid naar boven komen, het belangrijkste op dit moment is te weten dat Bob gelukkig is!

Advertisement