Een kat reist 20 km om terug te keren naar zijn baasjes, maar dan willen ze hem laten afmaken

door Janine

27 Maart 2019

Een kat reist 20 km om terug te keren naar zijn baasjes, maar dan willen ze hem laten afmaken
Advertisement

Wie nog nooit een huisdier heeft gehad, kan het niet begrijpen, en nog minder geloven wanneer iemand het heeft over de diepe band die bestaat tussen mensen en viervoeters. Er zijn verschillende verhalen die vertellen over honden of katten die nog jaren over de graven van hun baasjes waken, of die lange afstanden hebben afgelegd om ze te vinden. Dit verhaal begint met een bittere thuiskomst, maar gelukkig was er een goed einde.

via animalchannel.co

Advertisement
SPCA of Wake County

SPCA of Wake County

We zijn in de Verenigde Staten en de hoofdpersoon is Toby, een zwerfkat die eerder door een familie werd geadopteerd. Kort daarna hadden zijn baasjes echter hun twijfels vanwege de slechte relatie van de huiskatten met de nieuwkomer.

Advertisement
SPCA of Wake County

SPCA of Wake County

Hij werd zodoende aan een ander gezin toevertrouwd, maar blijkbaar was hij zo dol op zijn eerste baasjes, dat hij bijna 20 kilometer reisde om terug te keren naar degenen die hij als zijn echte "mamma en pappa" beschouwde. Toen hij voor de deur stond en de reactie van zijn oude baasjes zag, was dat op zijn zachtst gezegd onthutsend.

SPCA of Wake County

SPCA of Wake County

Ze zouden ontroerd moeten zijn door zoveel gehechtheid, maar ze brachten hem naar een dierenasiel en vroegen hem te laten afmaken. In plaats van deze afschuwelijke praktijk uit te voeren, nam het personeel het lot van de kat ter harte en werd besloten om voor Toby een gezin te vinden die hem echt wilde.

Een kat reist 20 km om terug te keren naar zijn baasjes, maar dan willen ze hem laten afmaken - 4

De SPCA in Wake County, een vereniging die actief is in het voorkomen van dierenmishandeling, werd gecontacteerd. Uit een eerste medische evaluatie was de kat positief voor FIV (feline immunodeficiëntie) evenals voor een infectie aan de luchtwegen.

SPCA of Wake County

SPCA of Wake County

Dankzij de zorg en liefde van alle medewerkers is Toby eindelijk weer op het goede spoor gezet. Zijn foto, samen met de aankondiging van de adoptie, werd gepubliceerd op sociale media en Michele Puckett uit Raleigh, North Carolina was de eerste die belde. Toby heeft nu een familie bestaande uit twee mensen en twee andere "halfbroer katten". Hij is al gewend in het nieuwe huis en gedraagt zich alsof hij er altijd al woonde.

Advertisement
Een kat reist 20 km om terug te keren naar zijn baasjes, maar dan willen ze hem laten afmaken - 6

Het is moeilijk voor te stellen dat mensen vandaag de dag nog steeds in staat zijn om een dier ter dood te veroordelen omdat ze er niet voor kunnen zorgen. Het verhaal is viral gegaan en de hoop is om mensen te stimuleren deze schattige wezens een tweede kans te geven, zodat vele anderen zoals Toby iemand kunnen vinden die van ze houdt.

Advertisement