Katten met krullen zijn anders dan die je tot nu toe gezien hebt: kijk maar naar de vacht om te begrijpen waarom! - BekijkDezeVideo.nl
x
Katten met krullen zijn anders dan die…
Minder dan 7 uur per nacht slapen kan ernstige gevolgen hebben voor lichaam en geest

Katten met krullen zijn anders dan die je tot nu toe gezien hebt: kijk maar naar de vacht om te begrijpen waarom!

14 November 2018 • Door Janine
33.478
Advertisement

Wie van katten houdt, vindt ze allemaal mooi en elegant: sommige rassen zijn echter zo bijzonder dat ze een geval apart zijn. Onder de minder bekende is de Selkirk rex kat, met een krullende vacht, vergelijkbaar met die van een schaap. Er zijn katten met lang en kort haar, maar een kat met krullen is echt ongebruikelijk.

Hier zie je een reeks foto's van Selkirk rex katten die je een onweerstaanbaar verlangen zullen geven om lekker in deze zachte krullen te kroelen!


De Selkirk rex is een nieuw verschenen ras; er wordt gezegd dat het eerste exemplaar in 1987 in de Amerikaanse staat Wyoming woonde: in tegenstelling tot de andere rassen, werd de Selkirk rex niet geboren uit een kruising. De gekrulde vacht is in feite het resultaat van een genetische mutatie.

De eigenaar van de eerste kat met een krullende vacht wilde hem met een perzische kat kruisen om andere exemplaren met dezelfde eigenschap te verkrijgen. De krullende vacht bleek dominant te zijn en dus werden de kittens allemaal met grappige krullen geboren.

Advertisement

Zo is een echt ras ontstaan, dat tegenwoordig zeer gewaardeerd wordt. Het zijn grote katten, met een volgzaam en geduldig karakter. In vergelijking met andere katten zijn ze erg aanhankelijk jegens hun baasjes en zijn ze bijzonder geschikt om in huis te wonen. Selkirk rex katten bestaan in meeerdere kleuren, van een enkele nuance of meerdere.

In tegenstelling tot wat men zou denken, hebben ze niet meer verzorging nodig dan een normale kat: ze hebben geen specifieke voedingsbehoeften en zelfs de vacht kan net als een normale vacht worden behandeld. Krullende vachten moeten zelfs niet te vaak worden geborsteld om te voorkomen dat ze hun vorm verliezen. Af en toe borstelen voorkomt dat zich knopen in de vacht vormen.

Wat betreft de gezondheid zijn Selkirk rex katten bijzonder resistent tegen ziekten: het enige risico dat ze lopen is de vorming van haarballen in de maag, die kunnen worden voorkomen door te borstelen.

Advertisement

Geniet van deze foto's van Selkirk rex katten: zou je er ook niet één willen hebben?

1.

Advertisement

2.

3.

Advertisement

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Tags: DierenKattenSchattig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt