Soms betekent antwoorden als een intelligent persoon ook weten hoe te negeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Soms betekent antwoorden als een intelligent…
Tussen vriendinnen tellen tijd en afstand niet: het is hun hart dat verbonden is Soms is onverschilligheid het meest intelligente antwoord dat we kunnen geven

Soms betekent antwoorden als een intelligent persoon ook weten hoe te negeren

Door Janine
1.311
Advertisement

Soms verspillen we onze energie en onze tijd in een poging om degenen die dicht bij ons staan te verbeteren, geobsedeerd door de wens om de wereld te veranderen. Uiteindelijk beseffen we echter dat we alleen tegen windmolens hebben gevochten, en we alleen maar energie hebben verspild. We willen dat alles volgens onze evaluaties verloopt en we doen er alles aan om dit mogelijk te maken. Als we dan niet het gewenste resultaat behalen, wanhopen we omdat we hebben gemerkt dat we gefaald hebben in onze bedoelingen, en treuren we ten koste van onze eigen gezondheid.

foto: pexels.com

Wanneer dit gebeurt, is er maar één alternatief, negeren. Dat negeren wat we niet kunnen veranderen met onze acties, en tijd en energie besparen ten gunste van rust en lichamelijk en geestelijk welzijn.

Negeren betekent niet onverschillig zijn, het is alleen een bescherming tegenover onszelf, accepteren dat dingen niet kunnen gaan zoals we zouden willen. Er is geen egoïsme in ons, maar acceptatie. We zijn eerlijk tegenover onszelf en laten de dingen en de mensen hun bestemming volgen zonder onze tussenkomst.

Situaties die niet kunnen worden veranderd, mogen niet koppig worden nagestreefd, maar worden genegeerd omdat geen enkel offer van ons de inhoud kan veranderen.

foto: maxpixel.net

Op deze manier beschermen we ons lichaam en geest door nutteloze stress te vermijden die geen resultaten zouden hebben opgeleverd, maar die ons diep zouden hebben beschadigd, waardoor we alleen verdriet en lijden zouden veroorzaken.

We moeten onszelf dwingen weg te gaan of wat dan ook te accepteren, of het nu een persoon of een gedachte is waarvan we ons bewust zijn dat we niet kunnen verbeteren met onze interventie.

We zijn respect voor onszelf verschuldigd en creëren het welzijn dat ons tevreden stelt en ons geluk geeft.

Bovenal moeten we afstand nemen van wat ons pijn doet en het is onze taak om de nutteloosheid weg te nemen van sommige acties die ons alleen maar ongeluk zouden hebben gebracht.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt