Teveel werken is vermoeiend: geld is belangrijk, maar geestelijke gezondheid is dat nog veel meer - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Teveel werken is vermoeiend: geld is…
Twee kinderen van 3 en 5 jaar hebben de auto van hun ouders Ze was achtergelaten met haar 9 puppy's in een dichte kartonnen doos, maar een man slaagde erin hen te redden

Teveel werken is vermoeiend: geld is belangrijk, maar geestelijke gezondheid is dat nog veel meer

Door Janine
1.120
Advertisement

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel handig als je het hebt. Dit zal de gedachte zijn van velen die, hoewel ze de vluchtigheid van materiële goederen erkennen, heel goed weten dat ze het einde van de maand niet kunnen bereiken zonder voldoende inkomsten. Deze gedachten hebben ertoe geleid dat de meeste mensen meer werken om een hoger salaris te krijgen, vaak ten koste van hun gezondheid. Of het nu onze eigen keuze is of niet, we werken meer dan ons lichaam kan verdragen, zonder te beseffen dat onze geestelijke en lichamelijke gezondheid elke dag meer en meer achteruit gaat. Werken is niet alles in het leven en het welzijn en de geestelijke gezondheid van een persoon heeft geen prijs.

via: Forbes
foto: Pixabay

Elke dag zijn onze gedachten overvol met vragen over wat we zullen eten, hoe we ons zullen kleden en hoe we de rekeningen of de volgende afbetaling van de hypotheek moeten betalen - allemaal zorgen die de stress aanzienlijk verhogen en die we helaas niet kunnen negeren. Aan de andere kant, zonder geld kun je niet leven en het is de vrucht van ons werk dat ons in staat stelt door te gaan en het leven te leiden zoals we het willen. Het is duidelijk dat we niet allemaal hetzelfde zijn en naast die mensen die gedwongen worden zo hard te werken om de kwaliteit van hun leven te verbeteren, zijn er ook mensen die zich voortdurend ontevreden voelen en de neiging hebben om altijd meer te willen en twee keer zo hard te werken. "Meer doen" is niet altijd slecht, omdat het ons vaak dwingt om onze grenzen te verleggen, met buitengewone gevolgen.

Maar we moeten voorzichtig zijn en voorkomen dat we in een claustrofobische situatie terechtkomen, waarin we stoppen met werken om te leven en beginnen met leven om te werken.

Vaak brengen we een leven lang door met werken en brengen we het grootste deel van onze tijd door in bedrijven die niet eens van ons zijn, maar die een integraal onderdeel van ons leven worden. In een dergelijke context is het heel gemakkelijk om geen tijd voor jezelf te nemen om je passies te cultiveren, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat die ons leven blijft vergiftigen.

Chronische vermoeidheid, stress, eetstoornissen en moeite met het onderhouden van een stabiele relatie zijn allemaal gevolgen van een uitputtende werkroutine, waardoor we geen ruimte meer hebben om te leven. En toch hebben we grote behoefte aan recreatieve activiteiten zoals naar de bioscoop gaan of naar een concert of gewoon uitgaan met vrienden.

Advertisement
foto: Pixnio

Werken is fundamenteel, maar als je je realiseert dat het je leven schaadt, is het misschien tijd om een kleine stap terug te doen. We slagen er vaak niet in om het werk van onze dromen te doen en dit wordt gezien als een van de eerste mislukkingen in het leven van een persoon, maar dit mag ons niet teveel ontmoedigen of gefrustreerd maken. De sleutel is om een balans te vinden tussen werk en beschikbare tijd voor onszelf, om hobby's en passies te cultiveren, om onszelf te wijden aan onze partners, vrienden en familie.

Geld is belangrijk, maar je geestelijke gezondheid is nog veel belangrijker.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt