Hij redt een pup die andere kinderen mishandelden en neemt hem mee naar de dierenarts: kort daarna zijn ze onafscheidelijk

Janine image
door Janine

03 April 2019

Hij redt een pup die andere kinderen mishandelden en neemt hem mee naar de dierenarts: kort daarna zijn ze onafscheidelijk
Advertisement

Nicolás, een 7-jarige jongen die in Rosario, in Argentinië, woont, heeft verteld dat hij een puppy heeft gered terwijl sommige van zijn leeftijdsgenoten hem mishandelden: ze waren zelfs in staat de weerloze hond om het leven te brengen, voegde hij eraan toe. Nadat hij het hondje had meegenomen naar de dierenarts voor behandeling, besloot hij het van zijn spaargeld te adopteren. Kleine Nicolás werd binnen enkele uren de grote held van de dag.

Advertisement
Hij redt een pup die andere kinderen mishandelden en neemt hem mee naar de dierenarts: kort daarna zijn ze onafscheidelijk - 1

Een fietstocht die voor Nicolás zeer waardevol is geworden: die dag redde hij een puppy terwijl een aantal kinderen tussen 8 en 12 jaar hem mishandelden. Zonder een moment te twijfelen, vroeg hij hen om te stoppen hem te slaan, hoewel het oudere kinderen waren, en rende naar huis om om hulp te vragen. Eerst waarschuwde hij zijn moeder en samen zorgden ze ervoor om het hondje van het geweld te redden.

De kordaatheid van Nicolás ging al snel viraal op sociale netwerken, en binnen een paar uur hadden meer dan duizend mensen op Facebook het nieuws gedeeld over wat er was gebeurd: de oproep was gericht op het zoeken naar iemand om de geredde puppy te adopteren.

Nicolás bedankte de honderden gebruikers van de sociale netwerken die belangstelling hebben getoond voor de pup, en noemde hem Esteban.

Nicolás zei: "Ik reed op de fiets toen ik twee jongens zag met het hondje opgesloten in een kist, op een gegeven moment gooide een van hen hem in de sloot, telde tot 3 en schopte hem. Ze wilden hem verdrinken, ik heb mijn moeder gebeld en hem snel naar huis gebracht."

Advertisement
Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Kortom, als Nicolás niet had ingegrepen zouden ze hem hebben gedood, dit is de trieste waarheid, die gelukkig kon worden voorkomen.

Maar er is nog meer goed nieuws, naast het feit dat Esteban nog leeft: Nicolás bracht met zijn spaargeld de pup onmiddellijk naar de dierenarts en besloot uiteindelijk om hem zelf te houden. De kleine hond blijft hem overal volgen en wacht hem elke dag als hij van school komt op om met hem te spelen.

Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Nicolás zei bovendien: "Ik ben heel, heel gelukkig omdat hij bij me blijft. Wanneer mijn zusje geboren wordt, zullen we met hem spelen, we gaan verhuizen en we zullen hem meenemen".

Gisela, zijn moeder, voegde eraan toe: "Hij heeft altijd van honden gehouden, sinds hij heel jong was. Telkens als hij er een zag, aaide hij hem. Toen hij dat begon te doen, vertelden we hem dat niet te doen omdat ze konden bijten, waar we bang voor waren. Toen legden we hem uit dat hij ze langzaam moest benaderen om hen niet bang te maken. Vanaf dat moment was hij niet meer te houden, dus ik ben niet zo verbaasd dat hij de puppy heeft gered, en ik ben er natuurlijk erg trots op."

GENTE AYUDAMOS A "NICO"??? ES MI SOBRINITO DE TAN SÓLO 7 AÑOS QUE HOY DECIDIÓ NO MIRAR HACIA OTRO LADO. RESCATÓ ÉSTE...

Pubblicato da Noelia Correa su Lunedì 16 ottobre 2017
Advertisement