Dit is waarom je niet absoluut tegen een empathisch persoon kunt liegen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is waarom je niet absoluut tegen…
Als je wordt benaderd door een geleidehond zonder baasje, moet je hem niet aaien: dit is wat je METEEN moet doen Om muggen definitief te verwijderen, moet je een vleermuis adopteren!

Dit is waarom je niet absoluut tegen een empathisch persoon kunt liegen

1.913
Advertisement

Sommige mensen hebben "een speciale gave“, wat soms een last kan zijn, maar een belangrijke eigenschap vertegenwoordigt in iemands persoonlijkheid: empathie. Empathisch zijn betekent weten hoe je jezelf in anderen kunt inleven, het gemakkelijker kunnen begrijpen van de gevoelens van anderen dan degenen die koste wat het kost rationaliteit vertonen. Een empathisch persoon heeft vaardigheden die hen in staat stellen om te begrijpen wanneer iemand oprecht is of niet. Pas dus op, want empathische mensen kunnen echte “leugendetectors” zijn.

foto: Unsplash

Dankzij hun unieke vaardigheden kunnen empathische personen de emotionele toestand van de mensen om hen heen onmiddellijk begrijpen en een hoog niveau van “interpersoonlijke intelligentie” ontwikkelen. Een capaciteit die vaak frustrerend kan worden voor degenen die het hebben: mensen neigen er vaak naar om hun gevoelens achter een masker te verbergen - een houding die teleurstelt en die de empath ontmoedigt, die hoopt eerlijkheid en correctheid te ontvangen van degenen om hem heen. Wanneer je te maken hebt met een empathisch persoon, moet je altijd eerlijk zijn. Empaths weten veel dingen en als je niet eerlijk bent, zullen ze je ontmaskeren in 6 eenvoudige stappen:

Ze weten wanneer je “niet echt” bent. Onnodig je te verschuilen achter het masker van geluk, een empath zal altijd weten wanneer je verdrietig, teleurgesteld of depressief bent, of als je gevoelens van jaloezie en afgunst hebt. De empath begrijpt of jouw uiterlijke houding valsheid verbergt.

Ze weten wanneer “het niet goed met je gaat“. Je kunt een miljoen keer herhalen dat "je oké bent" en dat er niets mis met je is, maar een empathisch persoon zal voelen dat dat niet zo is. Alles wat ze van je willen is transparantie en eerlijkheid van gevoelens.

Ze horen alles. Een empath luistert naar alles, zelfs wat je niet openlijk zegt. Hij merkt je emoties volgens de toon die je gebruikt, als je lichte aarzelingen hebt of als je boos bent. Bovendien weet hij goed te luisteren naar de stilte en weet hij wat het betekent als je niets zegt.

foto: Unsplash

Ze weten wanneer je niet "authentiek" bent. Empathische mensen hebben het vermogen om echt te begrijpen wie je bent: verberg je persoonlijkheid niet, doe niet alsof - de empath zal je accepteren voor wie je werkelijk bent, de schoonheid in jou zien die je misschien zelf niet kunt zien.

Ze herkennen "negatieve mensen". Mensen die altijd klagen en voor conflicten zorgen, zijn die “negatieve” mensen die een empath zelfs van kilometers afstand zal herkennen. Geen onnodige drama's en geen chaos, of de empathische persoon waarmee je te maken hebt, zal onmiddellijk goed gedefinieerde grenzen creëren om afstand te nemen van jouw houding.

Ze zien "door jouw ogen". Als je een moeilijke tijd doormaakt, wanneer je je verdrietig voelt, weet je dat je iemand hebt die je ondersteunt en begrijpt hoe je je voelt. De empath kan je in de ogen kijken en begrijpen hoe je je voelt, zonder over je gedrag en keuzes te oordelen.

Probeer altijd eerlijk te zijn tegenover de mensen om je heen die van je houden, en probeer, vooral om met empathische mensen altijd eerlijk en transparant gedrag te handhaven. Je zult zien dat het voor beide gunstig is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt