De beste wraak is onverschilligheid: leer afstand te nemen en onnodige gevechten te vermijden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De beste wraak is onverschilligheid:…
Hun hond heeft moeite om alleen te lopen, dus kopen ze een kar om hem het strand te laten zien Zijn onze kinderen echt gelukkig en tevreden? Hier zijn 3 signalen om erachter te komen

De beste wraak is onverschilligheid: leer afstand te nemen en onnodige gevechten te vermijden

Door Janine
3.068
Advertisement

Het ervaren van een sterk verlangen naar wraak is een absolute oeremotie, die deel uitmaakt van onze meest basale impulsen wanneer we het slachtoffer zijn van een agressie, verbaal of fysiek, of wanneer we ons achtervolgd voelen door onrecht. Hoewel het niet prettig is om je overweldigd te voelen door andermans kwade daden of acties, moet je deze eenvoudige herinnering in gedachten houden: de beste wraak is gelukkig zijn. Verspil je energie niet aan het plannen van wraak tegen iemand die jou heeft laten lijden - het leven zal het voor je doen.

via: bob sutton
foto: Unsplash

Het leven gaat niet altijd over rozen: uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn acties en betaalt iedereen voor zijn fouten. Het is niet gemakkelijk om kalm en rustig te blijven wanneer iemand ons aanvalt om ons pijn te doen, met kwaadaardigheid en agressie, omdat de negatieve energieën van deze mensen de neiging hebben jou aan te steken en je reacties en emoties aantasten, waardoor je tot hetzelfde niveau wordt gebracht. In plaats daarvan moet je leren "loslaten", ze negeren.

Terwijl ze aan de andere kant verwachten dat je zult toegeven, in moeilijkheden raakt en in woede uitbarst, zullen ze alleen maar een oorverdovende stilte en een diepe onverschilligheid ontvangen. Je zult niet reageren op hun provocaties en dit zal je grootste wraak zijn.

foto: Unsplash

Stilte is je krachtigste wapen tegen de vele “nutteloze oorlogen” die het leven ons soms dwingt onder ogen te zien. Waarom tijd verspillen met bepaalde mensen? Waarom wraak op hen nemen? Als ze ervoor kiezen om je te hinderen of je in de steek te laten, straffen ze zichzelf en zal de tijd snel hun nederlaag laten zien.

Waar nodig moet afstand worden genomen om zinloze discussies en gevechten te voorkomen. Degenen die je pijn willen doen, zullen je blijven oordelen en je aanvallen, dus het is belangrijk om te leren deze negatieve mensen te negeren. We hebben ze niet nodig in ons leven.

Onverschilligheid en jouw persoonlijke geluk zullen de beste wraak zijn die je in de praktijk kunt brengen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt