Make-up voor mannen in aantocht: de nieuwe trend is gericht op het bevorderen van gendergelijkheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Make-up voor mannen in aantocht: de…
Totdat je iemand vindt die je elke dag probeert te veroveren, kun je beter vrijgezel blijven Deze 6-jarige jongen geeft zijn hond en een zwerfhond buiten te drinken uit dezelfde bak

Make-up voor mannen in aantocht: de nieuwe trend is gericht op het bevorderen van gendergelijkheid

11 November 2019 • Door Janine
5.245
Advertisement

In de wereld evolueren dingen constant om ons heen en de mode is, net als al het andere, een van die gebieden die voortdurend veranderen, altijd op zoek naar het “nieuwe” en “mooie” dat moet worden nagedaan. We moeten dus niet raar opkijken, als iets dat afgelopen zomer in de mode was, nu uit is. De nieuwe trend van 2019 is echter bijzonder: make-up voor hem. “Make-up voor mannen" is een voorstel dat het mannelijke geslacht vrijheid wil geven en dat tot doel heeft het culturele en educatieve patroon op het gebied van cosmetica te veranderen. De slogan is: "alle genders, alle rassen, alle leeftijden".


Zoals de artistiek directeur van de MAC, Maite Tuset, aan de gespecialiseerde media uitlegt, is het een cultureel en educatief probleem, omdat we zo gewend zijn dat vrouwen de druk van cosmetica ondergaan, terwijl de man zijn fysieke uiterlijk niet kon verbeteren.

Voor beroemdheden is buitensporige en zelfs bizarre make-up nooit een probleem geweest - denk maar aan de grote rocksterren uit het verleden om te zien hoe mannen cosmetica gebruikten om zichzelf te verfraaien en het podium op te gaan. Het huidige voorstel van MAC is echter om iedereen die zijn eigen kenmerken wil benadrukken, enkele huidonvolkomenheden te corrigeren of zijn ogen te benadrukken, cosmetica te gebruiken zonder bang te zijn om op een bepaalde manier, soms zelfs aanstootgevend, te worden nagewezen.

De mannencollectie van MAC is sinds 2019 online en in de winkel verkrijgbaar.

Advertisement

Wat vind jij van deze nieuwe trend?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt