Ze verkopen alles en vertrekken om de wereld rond te reizen: dit gepensioneerde echtpaar realiseert de droom van hun leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze verkopen alles en vertrekken om de…
Dit 2-jarige hondje is zo klein dat hij er nog steeds als een puppy uitziet Deze zwerfhond werd opgekruld in de sneeuw gevonden terwijl ze bescherming tegen de kou bood aan pasgeboren kittens

Ze verkopen alles en vertrekken om de wereld rond te reizen: dit gepensioneerde echtpaar realiseert de droom van hun leven

Door Janine
2.384
Advertisement

Hoe vaak, misschien in een moment van bijzondere wanhoop, had je geen zin om alles op te geven en een lange reis te maken? Het is voor veel mensen herkenbaar, al is het maar een seconde. Welnu: Debbie en Michael, een echtpaar van 62 en 72 jaar, wilden veel meer dan alleen een voorbijgaand "verlangen".

Het paar, overtuigd door hun dochter dat ze dankzij accommodatiediensten zoals Airbnb gemakkelijk overal ter wereld zouden kunnen reizen en verblijven, namen een nogal drastische beslissing: laten we eens kijken wat ze deden.

Een echte reis zonder einde. Dit is, kort samengevat, wat Debbie en Michael sinds juli 2013 doen, toen ze bij hun pensionering hun huis in Seattle verhuurden, de auto en de boot verkochten, al hun persoonlijke bezittingen in een magazijn op hebben geslagen en vertrokken. Bestemming? Simpelweg, de wereld.

Australië, Marokko, Griekenland, Nieuw-Zeeland, Vietnam, Japan, Italië, Zuid-Afrika en vele andere landen van de wereld zijn hun "thuis ver weg van huis". De twee noemen zichzelf “senior nomads” en in de afgelopen jaren hebben ze, naast het publiceren van twee boeken, ook een blog gemaakt waar ze al hun avonturen vertellen, compleet met details, foto's en video's van de plaatsen waar ze verbleven.

Wonend in gehuurde huizen, vonden de twee dat ze zich, voor alle doeleinden, burgers van de betreffende plaats konden voelen. Dit is geen vakantie, maar een echt "nomadisme", op een eigentijdse en volledig persoonlijke manier, waardoor het paar gelukkig werd en ze op een echt unieke manier van hun welverdiende pensioen konden genieten.

Advertisement

Reizen betekent in feite jezelf innerlijk verrijken: Debbie en Michael hebben dit concept volledig begrepen en doen er alles aan om het een onderdeel van hun leven te maken.

Natuurlijk: het echtpaar geeft toe dat zo'n ingrijpende verandering in het leven niet voor iedereen is weggelegd. Om te reizen en zich van het ene deel van de wereld naar het andere te vestigen, is het in de eerste plaats noodzakelijk om een goede economische zekerheid te hebben.

De ervaring van dit Amerikaanse echtpaar is echter een opmerkelijke bron van inspiratie en bewondering voor velen en laat zien dat, met moed en verlangen om volop te leven, ook de oudere leeftijd zijn eigen avontuurlijke en leuke kant kan hebben. Je moet je gewoon laten leiden - wanneer mogelijk - door wat je het liefst doet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt