Een vereniging zonder winstoogmerk koopt een hotel en transformeert de kamers in 139 mini-appartementen voor daklozen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vereniging zonder winstoogmerk koopt…
Het varkentje denkt dat ze een hond is en sluit een innige vriendschap met deze gigantische mastiff De hond graaft een gat om het kleine aapje te bevrijden die opgesloten in een kooi zit: na een lange klus weet hij haar te redden

Een vereniging zonder winstoogmerk koopt een hotel en transformeert de kamers in 139 mini-appartementen voor daklozen

Door Janine
1.398
Advertisement

In de Verenigde Staten zijn de huisvestingskosten zeer hoog en komen de lonen niet vaak overeen met de concrete mogelijkheden van levensonderhoud, daarom groeit in Amerika het aantal daklozen dramatisch; een sociaal probleem dat de afgelopen jaren de stad Denver, in Colorado het meest heeft getroffen, waar een onderzoek heeft aangetoond dat er ongeveer 5.755 daklozen zijn geteld in het stedelijk gebied. Maar toen een oud hotel in de binnenstad te koop werd gezet, kwam een non-profitorganisatie in actie.

De Colorado Coalition for the Homeless heeft in feite het pand van het Quality Inn and Suits gekocht en heeft het voormalige hotel getransformeerd tot een plek waar de vele daklozen van Denver hun leven op een waardige manier weer kunnen opbouwen. De vereniging zonder winstoogmerk kocht het hotel voor $8,5 miljoen uit privé-, staats- en burgerfondsen voordat het het pand renoveerde en het Fusion Studios noemde.

Met 139 kamers die zijn getransformeerd in evenveel micro-appartementen, heeft Fusion Studios onderdak en concrete ondersteuning gecreëerd voor al die mensen die door de stad zwerven en moeten vechten om te overleven tegenover het stedelijke kampeerverbod van de stad die van kracht blijft ondanks dat het verbod ongrondwettig is verklaard door een districtsrechter.

Elke kamer heeft een eigen badkamer en een kitchenette, evenals faciliteiten zoals een bed, een ladekast, een bureau en een stoel, een koelkastje, een televisie, een magnetron en zelfs een voorraadkast.

Advertisement

Potentiële nieuwe huurders hebben toegang tot speciale staats- en stadsvouchers die ervoor zorgen dat daklozen slechts 30 procent van hun inkomen hoeven te betalen voor het huren van het mini-appartement. Een briljant en plichtsgetrouw initiatief voor het steeds groter wordende aantal burgers in ernstige economische moeilijkheden die recht hebben op een dak om te leven met de waardigheid die ze verdienen.

Complimenten voor dit non-profitinitiatief!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt