Deze vrouw stopte met haar carrière om huizen van bamboe te bouwen in Indonesië - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw stopte met haar carrière…
Dankzij constante training heeft deze jongen zijn leven veranderd door in een jaar tijd 90 kg te verliezen Een vrouwtjes orang-oetan benaderde een vrouw die haar zoon borstvoeding gaf, en zich in haar herkende

Deze vrouw stopte met haar carrière om huizen van bamboe te bouwen in Indonesië

Door Janine
1.611
Advertisement

Hoeveel moed is er nodig om een vaste baan of een solide carrière in de mode op te geven in een van de belangrijkste steden ter wereld - New York - en op avontuur te gaan met een project dat ronduit ambitieus is en vol onzekerheden? Dat is wat Elora Hardy deed, een vrouw die waarschijnlijk bijna alles in haar leven had, maar de behoefte voelde om de grote stad te verlaten om eco-duurzame bamboe-huizen in Indonesië te bouwen. In de laatste 5 jaar van haar leven heeft Elora bamboehuizen ontworpen omdat ze ervan overtuigd is dat dit materiaal een extreem onderschat, maar ideaal, hernieuwbaar middel is.

via: Ibuku

De inspiratie kwam rechtstreeks van haar familie - haar vader was namelijk al veel eerder begonnen dan zij om een hele campus met bamboestokken te bouwen. De reden is heel eenvoudig: het is een duurzaam materiaal, dat nauwelijks zal opraken en daarom veel hoop voor toekomstige generaties vertegenwoordigt.

Elora ging naar Indonesië om haar prachtige huizen te bouwen, vakkundig gebouwd met bamboestokken die behandeld worden met boorzout, zodat het niet wordt beschadigd door dieren die in de natuur aanwezig zijn. Bamboe is een extreem resistent materiaal en is een van de snelstgroeiende planten ter wereld. De schade veroorzaakt door insecten en vocht zijn de belangrijkste zwakke punten, maar als ze op de juiste manier worden behandeld, kunnen bamboestructuren een leven lang meegaan.

Advertisement

Heb je gezien wat je kunt bouwen met "eenvoudige" bamboestokken?

Tags: NatuurDesignHuizen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt