De liefde die bestaat tussen een hond en zijn eigenaar heeft geen woorden nodig - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De liefde die bestaat tussen een hond…
Deze man heeft twee pitbulls uit een asiel geadopteerd: ze bedanken hem door zijn leven te redden tijdens een overval Deze man vond $43.000 in een bank die hij tweedehands had gekocht: hij gaf alles terug aan de eigenaar

De liefde die bestaat tussen een hond en zijn eigenaar heeft geen woorden nodig

Door Janine
12.529
Advertisement

Het gezelschap tussen een hond en een mens heeft geen woorden nodig. Alleen warmte, blikken van de ziel en de ogen. Een hond en zijn menselijke eigenaar bereiken zo'n niveau van symbiose, van verbinding, dat het niet nodig is om iets te zeggen om elkaar te begrijpen. Tussen ons is er een ongeschreven pact waardoor alles zin heeft. We hoeven niet te praten om te weten dat we van elkaar houden en elkaar begrijpen. Die band met hen, onze vierbenige engelen, is onbreekbaar.

via: Time
foto: Pexels

Misschien is het de verbinding die de magie van de emotionele band tussen de vriendschap van twee soorten ondersteunt, die, hoewel het op het eerste gezicht lijkt dat ze weinig gemeen hebben, niet hechter zou kunnen zijn. Alsof het een verliefd stel is, ontwikkelen een hond en zijn menselijke partner hun taal, hun strelingen, hun knuffels en hun gewoonten. Dit is een band die het hele leven lang gelijk en onveranderlijk zal blijven.

Het aspect van de hond is, als je erover nadenkt, puur, open en oprecht. Hij verbergt niets en niets wordt geïmpliceerd, zijn blik is de blik van de ziel, met de ogen van het hart die zich voeden met de meest onvoorwaardelijke en heldere liefde die er is. Door zijn gedrag kunnen we een hele wereld ontcijferen, omdat wij voor hen het universum zijn. Een hond is zich voortdurend bewust van zijn baasje, van hoe hij is, wanneer hij naar huis terugkeert, van de tijd die hij met hem zal doorbrengen, van de spellen die hij met hem zal spelen, en van alle kleine gewoonten die hij gewend is.

foto: Wikimedia

Honden communiceren met hun lichaam en hun "stem" op een universele manier, waardoor ze verschillende stemmingen en emoties overbrengen, zoals vreugde, verdriet, woede, tederheid, enzovoort, die wij mensen kunnen ontcijferen.

Dus als we met onze hond willen praten, moeten we hem gewoon observeren en begrijpen hoe het zijn emoties overbrengt. Dit is belangrijk om te weten, want hoewel dieren meestal vaste communicatiepatronen hebben, ontwikkelt elke hond zijn eigen manier van overbrengen en praten met ons en met de rest van de wereld. De vriendschap en de sterke band die ontstaat tussen een hond en zijn baasje is onverwoestbaar en kristalhelder, meer dan je je kunt voorstellen: met je trouwe viervoeter heb je geen woorden nodig om te begrijpen dat je van elkaar houdt.

Tags: DierenLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt