Deze olifantenmoeder keerde terug naar de dierenopvang om haar welp te laten zien aan de vrijwilligers die haar hebben gered - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze olifantenmoeder keerde terug naar…
Dit is de Baby Box: een veilige plek om het leven van een achtergelaten baby te redden Na het verliezen van zijn baan maakt deze jongen elke dag rivieren, wegen en parken schoon

Deze olifantenmoeder keerde terug naar de dierenopvang om haar welp te laten zien aan de vrijwilligers die haar hebben gered

05 Februari 2020 • Door Janine
33.550
Advertisement

Dat olifanten dieren met een enorme charme zijn, staat buiten twijfel. Deze gigantische zoogdieren, de grootste op aarde, bevatten kenmerken die ze echt uniek maken. Intelligent, sociaal en met een zeer groot geheugen: het is geen toeval dat juist uit hun laatste onderscheidende kenmerk het zogenaamde "olifantengeheugen“ voortkomt.

In werkelijkheid is het veel meer dan alleen maar een manier van zeggen, aangezien olifanten zich de gebeurtenissen uit hun verleden goed kunnen herinneren. Dit wordt aangetoond door het prachtige verhaal van de olifantenmoeder en haar welp dat we je hieronder vertellen.


We bevinden ons in Kenia, een land waar veel van deze prachtige, enorme dieren zijn. Hier worden olifanten helaas vaak bedreigd door stropers en om hen te beschermen bestaan er associaties en structuren in hun verdediging. Zoals de Sheldrick Wildlife Trust (SWT), een organisatie die weesolifanten helpt en verzorgt voordat ze als volwassene opnieuw worden geïntroduceerd in het wild.

As elephant calves grow, they become much more venturesome and confident, dashing about in mock charges with their ears...

Pubblicato da Sheldrick Wildlife Trust su Sabato 25 gennaio 2020

Eén van hen is Loijuk, gered in 2006 op de jonge leeftijd van 5 maanden. Iedereen, als ze zich in dezelfde situatie zouden bevinden als dit prachtige dier, zou degenen die haar beschermden voor altijd dankbaar zijn; dat geldt ook voor Loijuk, die dankzij haar verbazingwekkende geheugen, haar redders nooit is vergeten.

Advertisement

In feite keert ze elke maand terug naar de olifantenopvang om degenen te bezoeken die voor haar hebben gezorgd. Tot op een dag, tijdens een van haar gebruikelijke maandelijkse bezoeken, Loijuk terugkeerde naar SWT met een mooie verrassing: ze had een prachtige welp bij zich, een paar dagen geleden geboren, die de olifant wilde “laten zien” aan haar adoptieouders.

Medewerkers van de opvang verwelkomden de welp onmiddellijk en noemden haar Lili. Dit is de 31e welp geboren uit een weesolifant gered door de SWT en zal, na de zorg van de vereniging, naar haar soortgenoten in het wild kunnen gaan. De loyaliteit, genegenheid en het prachtige gebaar van deze dikhuid hebben de harten van haar redders echt geraakt, door de wereld een ongelooflijk ontroerende scène te geven. We wensen de kleine Lili een goed leven toe!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt