Een fotograaf vereeuwigt een eekhoorn die met zijn kleine paraplu tegen de wind "vecht" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een fotograaf vereeuwigt een eekhoorn…
Zonder toeristen en boten zijn de grachten van Venetië weer helder en nemen de dieren hun plaatsen weer in Aan al die vrienden die, ondanks de onvoorspelbaarheid van het leven, altijd aan onze zijde blijven

Een fotograaf vereeuwigt een eekhoorn die met zijn kleine paraplu tegen de wind "vecht"

Door Janine
1.149
Advertisement

Ongeveer 10 jaar geleden realiseerde fotograaf Max Ellis, een 47-jarige inwoner van Teddington in het Verenigd Koninkrijk, dat er een schattig komen en gaan van eekhoorns in zijn tuin was, geïntrigeerd door alle objecten die hij onbeheerd achterliet. Met zijn fotografisch oog, getraind om de interessante aspecten van de realiteit te begrijpen, kostte het hem weinig om te begrijpen dat het door die interactie mogelijk was om prachtige beelden te krijgen. Uit dat idee ontstond de mooie fotoserie "Squirrellismo", die tot op de dag van vandaag verrijkt wordt met nieuwe foto’s en situaties.

De onbetwiste hoofdrolspelers op de foto's zijn de eekhoorns die, zodra ze ruim baan hebben, de tuin in gaan om voedsel te zoeken. Op dat moment zet Ellis zijn strategie in om de perfecte foto te maken: nadat hij verschillende objecten met vislijnen heeft vastgezet, gooit hij noten en andere lekkernijen op de grond om zijn modellen aan te trekken.

Zodra de "set" klaar was, hoefde de fotograaf niets anders te doen dan op de loer te liggen en geduld te hebben: als hij geluk heeft, kan hij na uren en uren wachten en na eindeloze opnamen een memorabele scène tevoorschijn halen. En als we naar het resultaat kijken, zouden we zeggen dat het het waard is!

Advertisement

Niet alle eekhoorns zijn hetzelfde en niet allemaal zijn ze bereid om te spelen. De fotograaf bekent dat de jongsten erg verlegen en achterdochtig zijn, terwijl volwassen eekhoorns zich met vertrouwen overgeven. In de loop der jaren heeft een stabiele groep geleerd de mensentuin te bezoeken op zoek naar ongebruikelijke noten en speelgoed.

Vooral één foto wekte veel waardering, waarschijnlijk omdat Engelse burgers zichzelf herkennen tijdens regenachtige dagen: het is een eekhoorn die met zijn kleine paarse paraplu tegen de wind lijkt te vechten.

Deze foto's zijn gemaakt omdat Ellis tijdens regenachtige dagen hier en daar parasols hangt, waaronder de eekhoorns graag schuilen terwijl ze eten. Dus na vele pogingen, kwamen er ongelooflijk reële houdingen uit.

Advertisement

Het is duidelijk dat velen vermoedden dat er achter deze foto's een vaardig gebruik van Photoshop zit, maar dat is absoluut niet het geval, en dit maakt deze foto's nog specialer. Ellis wil er graag op wijzen dat hij de post-productie voornamelijk gebruikt om afbeeldingen te verwijderen, misschien door onvoorspelbare regendruppels of de draden die voorwerpen ondersteunen te verwijderen; maar de rest, de basislay-out van de foto, is helemaal echt.

Onnodig te zeggen dat deze kleine acteurs-modellen de harten van veel mensen hebben veroverd, die zelfs kleine voorwerpen naar de fotograaf zijn gaan sturen om te gebruiken bij de constructie van zijn sets.

Vergeet niet het Max Ellis Instagram-kanaal (junkyardmax) en zijn website maxphotographic.com te bezoeken, ze staan vol met interessante en originele foto's.

Tags: DierenFotografie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt