Deze schattige zebra werd geboren met stippen in plaats van strepen - haar huid lijkt wel getekend - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze schattige zebra werd geboren met…
Er zijn steeds meer babyboxen, Een vrouw bevalt tijdens de vlucht in het vliegtuig: het kind krijgt “een leven lang gratis tickets”

Deze schattige zebra werd geboren met stippen in plaats van strepen - haar huid lijkt wel getekend

Door Janine
3.525
Advertisement

Er zijn dieren die ver van ons verwijderd zijn, misschien zelfs exotisch, maar die we allemaal in één oogopslag kunnen herkennen. Denk bijvoorbeeld aan giraffen, leeuwen, tijgers of zebra's: van kinds af aan weten we hoe ze eruit zien en leren we ze te onderscheiden.

Het exemplaar waar we het hier over willen hebben, zou echter enkele van deze "zekerheden" kunnen tenietdoen, want ondanks dat het een bekend dier is, heeft het kenmerken die het ongebruikelijk en beslist eigenaardig maken. Over wie hebben we het? Over een zebra die geen witte strepen op haar huid heeft, maar stippen en kleine streepjes!

Haar naam is Tira en ze is een veulen dat werd gezien en gefotografeerd in het Masai Mara Natuurreservaat in Kenia. Als je er tot nu toe van overtuigd was dat een zebra alleen een dier kon zijn met een donkere huid en witte strepen, dan zal dit exemplaar je van gedachten doen veranderen.

Als je er naar kijkt zul je begrijpen dat het een dier is dat even ongewoon als schattig is: haar huid lijkt bijna op een kunstwerk, een ongelooflijk bruin palet waar iemand witte stippen en streepjes op heeft getekend.

Het is niet moeilijk om de verrassing van fotograaf Frank Liu te begrijpen toen hij, op aanwijzing van de Masai-gids Antony Tira (naar wie de zebra is genoemd), zich op loopafstand van het dier bevond om het te vereeuwigen op foto's die snel het web rondgingen.

Advertisement

Hoewel dit niet de eerste keer is dat een zebra stippen heeft in plaats van strepen, is Tira ongetwijfeld een zeldzaam exemplaar waarvan de huid mogelijk te wijten is aan een zeldzame genetische mutatie die pseudo melanisme wordt genoemd. Heel weinig andere zebra's hebben in feite zulke precieze cirkels en zo'n mooie huid. We wensen dit wonderbaarlijke dier het allerbeste toe: met haar uiterlijk heeft ze de hele wereld al weten te verbazen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt