Een jongen maakte 10 uur lang de straten van zijn buurt schoon: hij werd beloond met een auto en een studiebeurs

Janine image
door Janine

04 Juli 2020

Een jongen maakte 10 uur lang de straten van zijn buurt schoon: hij werd beloond met een auto en een studiebeurs
Advertisement

De protesten waarbij alle deelstaten van de Verenigde Staten en de grote steden betrokken waren in de nasleep van de gewelddadige dood van George Floyd, veroorzaakten vechtpartijen en veel problemen met het verkeer en veiligheid voor de bevolking. Een enorme klus waarbij honderdduizenden schoonmakers de 's nachts bestormde straten opruimden, zodat mensen 's ochtends in alle rust naar hun werk konden gaan. Een 18-jarige jongen besloot het verschil te maken.

via CNN

Advertisement
Fox8

Fox8

De jongen uit Buffalo, New York, behoort tot een broederschap van zijn lyceum genaamd Phi Kappa, en deze vereniging heeft altijd dienstbaarheid en vrijwilligerswerk voor zijn gemeenschap ter harte genomen; daarom besloot Antonio Gwynn Jr., na een nacht van gewelddadige en langdurige protesten in Buffalo, een bezem te pakken en 's nachts de straten van zijn gemeenschap schoon te maken.

Een genereus en onbaatzuchtig gebaar dat al snel door zijn medeburgers werd opgemerkt.

Advertisement
CNN

CNN

Zonder dat het hem werd gevraagd, begon Antonio om 2 uur 's nachts schoon te maken en hij ging 10 uur door! Hij wist dat veel van zijn buren de volgende dag naar hun werk moesten gaan en dat iemand het gebroken glas en het afval moest opruimen, dus toen andere groepen kwamen om op te ruimen, had hij al een groot deel van het gebied schoongemaakt.

Een gebaar dat hem de bewondering opleverde van medeburger Matt Block, die hem voor dit gebaar zijn rode cabriolet Mustang uit 2004 gaf, dezelfde auto waarmee Antonio reed toen zijn moeder nog leefde, in 2018. Een toevalligheid waar je de rillingen van krijgt.

Fox8

Fox8

Verzekeringsagent Bob Briceland hoorde over dit verhaal en gaf hem daarom een ​​jaar gratis autoverzekering; maar hier eindigde het niet voor Antonio. Het Medaille College in Buffalo kende hem een ​​volledige studiebeurs toe voor een jaar studie; dus nu kan de 18-jarige jongen, die naar een commerciëel instituut wil om een ​​kleine ondernemer te worden, eindelijk zijn droom waarmaken!

Antonio Gwynn Jr. deed wat juist was: concrete hulp bieden aan zijn gemeenschap door simpelweg een bezem te pakken en ijverig te beginnen met schoonmaken. Verdiensten en een groot plichtsgevoel dat zijn vruchten afwierp met een welverdiende voldoening. Gefeliciteerd, Antonio!

Advertisement