Hij wordt voor 100 verschillende banen afgewezen: hij wordt advocaat en bekroont zijn droom

Janine image
door Janine

18 Juni 2023

Hij wordt voor 100 verschillende banen afgewezen: hij wordt advocaat en bekroont zijn droom
Advertisement

Het zoeken naar een baan is al een baan op zich: helaas is het tegenwoordig erg ingewikkeld geworden om jezelf te kunnen bevrijden uit het verwarde werksysteem. Een baan, van welke aard dan ook, kan nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd gezien de grote vraag van zoveel mensen, die zich echter niet goed verhoudt tot de beschikbare vacatures.

Als men dan het verlangen heeft om een ​​bepaalde baan te willen uitoefenen, precies degene die men wenste, wordt de situatie nog kritieker. Je mag je dromen echter nooit opgeven en het verhaal van deze man is daar het levende bewijs van.

via Yorkshireeveningpost

Advertisement
Taz Aldeek/Instagram

Taz Aldeek/Instagram

Taz Aldeek, 29 jaar, worstelde anderhalf jaar om zijn weg te vinden in de gecompliceerde werkrealiteit: het arbeidsbureau was praktisch zijn tweede thuis geworden gezien de talloze keren dat hij er was. De man was hoog gekwalificeerd: hij kon namelijk bogen op 3 diploma's en een masterdiploma. Ondanks zijn kwalificaties werd hij echter "afgewezen" van ongeveer 100 vacatures waarvoor hij had gesolliciteerd.

Financieel ging het helemaal niet goed met hem en niet alleen door het ontbreken van een vaste baan: hij had een schuld van 10.000 pond opgelopen vanwege universiteitskosten, de kosten van kost en inwoning niet meegerekend.

De man liet zich niet afschrikken door zijn benarde situatie en bleef volharden en terwijl hij voortdurend werd afgewezen voor tal van banen, vervolgde hij zijn weg naar zijn droombaan: advocaat.

Advertisement

Uiteindelijk kwamen de resultaten, zij het na een flink maar hardnekkig "gevecht", en slaagde de man erin de felbegeerde positie te bemachtigen: hij werd een competente functionaris het kantoor van de informatiecommissaris!

"Het was een heel moeilijk moment voor mij, mijn humeur was tot en dieptepunt gezonken en ik deed mijn best om ondanks alles niet op te geven. Ik voelde me verloren, hulpeloos tegenover een realiteit die me geen kans leek te willen geven”, verklaarde de man.

Taz heeft zijn ervaringen met het zoeken naar een baan gedeeld met het web en probeert nu aspirant-advocaten te helpen door hen advies te geven via zijn YouTube-kanaal onder de naam @TazAldeek.

Zijn verhaal is "helemaal bergopwaarts", geplaveid met moeilijkheden en onverwachte gebeurtenissen, wat ons echter leert dat vastberadenheid en passie uiteindelijk altijd lonen.

Advertisement