Een atleet verliest met opzet de race als hij ziet dat zijn tegenstander per ongeluk de finishlijn mist - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een atleet verliest met opzet de race…
Een jongen fotografeerde een lichtstraal in de wolken die eruitziet als Christus de Verlosser Een tiener blijft zich misdragen op school: zijn vader gaat de klas in en gaat voor straf naast hem zitten

Een atleet verliest met opzet de race als hij ziet dat zijn tegenstander per ongeluk de finishlijn mist

Door Janine
15.769
Advertisement

Woorden als eerlijkheid en integriteit klinken tegenwoordig steeds verder weg en leeg. In bijna alle contexten van het leven staan ​​mensen die de regels volgen in het belang van gerechtigheid en beschaving nu op de rand van uitsterven.

Er is echter een gebied waarop het nog steeds mooi is om te geloven dat deze waarden ertoe doen en dat ze hun echte betekenis behouden. We hebben het over sport, waarbij elke discipline gekenmerkt zou moeten worden door deze fundamentele concepten. De episode van vandaag zou voor iedereen als een voorbeeld moeten dienen.

via: El Pais

De Spaanse atleet Iván Fernández Anaya nam deel aan een hardloopwedstrijd in de stad Burlada, in de regio Navarra. Het ging om een specialiteit van de afstand van 3 kilometer. Hij liep duidelijk achter ten opzichte van Abel Mutai toen hij merkte dat zijn tegenstander plotseling begon te vertragen.

De Keniaanse atleet was ervan overtuigd dat hij al over de finish was, terwijl hij nog ruim 10 meter te gaan had. Anaya realiseerde zich de fout van zijn tegenstander, maar hij besloot er geen gebruik van te maken en op zijn beurt te vertragen, waardoor hij met opzet verloor. Hij bereikte Mutai en wees met zijn handen op de fout, waarmee hij aangaf dat er nog een stukje baan was dat hem van de finish scheidde. Het hele publiek stond op en applaudisseerde voor het gebaar van grote loyaliteit. Aan het einde van de wedstrijd vertelde Iván aan de verslaggevers dat het gewoon het meest voor de hand liggende leek om te doen. Het zou niet eerlijk zijn geweest om op die manier te winnen, omdat Mutai duidelijk had laten zien superieur te zijn.

Zelfs zijn coach, voormalig hardloper Martin Fiz, zei dat hij zich in zijn plaats misschien niet zo eervol had gedragen. Dit verhaal toonde de ware geest van sport en belichtte het nobelste aspect van de menselijke ziel. Buiten de baan is het leven ook een constante race om te zien wie als eerste eindigt, maar eerlijkheid is meer waard dan welke prijs of medaille ook.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt