Een atleet draagt ​​een gehandicapte vrouw op zijn schouders naar de top van de berg Olympus waardoor hij de droom van de vrouw vervult

Janine image
door Janine

15 Oktober 2020

Een atleet draagt ​​een gehandicapte vrouw op zijn schouders naar de top van de berg Olympus waardoor hij de droom van de vrouw vervult
Advertisement

Herinner je je de oude Griekse mythe van Atlas die al het gewicht van de aardbol die in zijn tijd bekend was op zijn schouders droeg? Welnu, blijkbaar is veel van de moed en enorme kracht van de geest van de oude goden van de Griekse traditie nog steeds springlevend bij groothartige mensen. Bijvoorbeeld Marios Giannakou, een ervaren atleet die er niet twee keer over na hoefde te denken om een ​​22-jarig gehandicapt meisje op zijn schouders te dragen die een droom wilde vervullen.

via The Greek Reporter

Advertisement

Als gepassioneerd hardloper had Marios de steile klim naar de Olympus (een van de hoogste toppen van Griekenland) al 50 keer ondernomen, maar hij wilde de mythologische berg van de goden weer beklimmen toen hij Eleftheria Tosiou ontmoette, een 22-jarige biologiestudente die er altijd van heeft gedroomd om naar de top van de "heilige" berg te klimmen.

Marios vertelde: “Voor mij zeggen alle internationale competities, medailles en onderscheidingen tot nu toe weinig in vergelijking tot dit doel."

Advertisement

Zodoende, vergezeld door een team van acht leden en met het meisje stevig vastgebonden aan een speciaal aangepaste rugzak achter op zijn rug, heeft Marios een nieuwe, titanische onderneming volbracht: naar de top van Mytikas klimmen samen met een avonturierster. Toen het team de 2400 meter bereikte, stopten ze om uit te rusten, en de volgende dag hervatten ze de klim om 6 uur 's ochtends.

Drie uur later, om 9.02 uur 's ochtends, na meer dan 10 uur nodig te hebben gehad om de top van de berg Olympus te beklimmen, bereikte het ongebruikelijke koppel de 2918 meter hoge top!

Het behoeft geen betoog dat Marios en Eleftheria bijzonder blij waren met deze prestatie: "Er is niets reëler dan een droom te laten uitkomen."

Kortom, het is niet nodig om een ​​sprookjesboek met oude Griekse legendes te openen om helden te vinden die in staat zijn om hartelijke gebaren te maken!

Advertisement