Hij verkocht groente en fruit om zijn studie te betalen: nu is hij erin geslaagd om cum laude af te studeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij verkocht groente en fruit om zijn…
Een vader filmt het hilarische “gesprek” tussen zijn dochtertje en de hond Een man ontdekt dat zijn vriendin hem bedriegt dankzij de weerspiegeling van de smartphone: ze zat op Tinder

Hij verkocht groente en fruit om zijn studie te betalen: nu is hij erin geslaagd om cum laude af te studeren

03 Januari 2021 • Door Janine
5.760
Advertisement

Als je erover kan dromen, kun je het. Dat zei de beroemde Walt Disney toen hij sprak over dromen die concreet moeten worden gerealiseerd, en over dromen en sprookjes wist hij alles. Wat we vaak onderschatten, is hoezeer ons leven echt een sprookje kan worden met een gelukkig einde, met veel inspanning en doorzettingsvermogen. Iets wat Ricardo Pedro Pablo heel goed weet, een jongen uit Oaxaca die, na het verkopen van groenten en fruit, afstudeerde in de Verenigde Staten.

Van jongs af aan heeft Ricardo toegezegd te gaan werken om geld mee naar huis te nemen; om zijn familie te helpen onderhouden en geld opzij te zetten om zichzelf in de toekomst een kans op een baan en een studie te geven, verkocht de jongen lange tijd groente en fruit, totdat hij zich in 2012 kon inschrijven aan de MIT in Massachusetts en met optimale cijfers afstudeerde in fysicochemie.

Maar vóór zijn Amerikaanse specialisatie worstelde Ricardo om geld te sparen voor zichzelf en zijn familie en om eerst een bachelordiploma in scheikunde te halen aan UNAM in Mexico City.

Maar alle inspanningen werden beloond met de vasthoudendheid van deze zeer volhardende Mexicaanse jongen met een groot doel in zijn leven: studeren en werken in het buitenland op het gebied van fysicochemie. Op dit moment is de jongen uit Oaxaca van plan zijn studie in het buitenland voort te zetten, en wil hij wat onderzoek doen in het MIT-laboratorium om enkele lopende projecten af ​​te ronden; later wil hij een nieuw postdoctoraal traject inslaan om een ​​vaste baan te krijgen.

Advertisement

We wensen Ricardo het allerbeste toe, een buitengewone man die zoveel in zijn leven heeft opgeofferd om zijn grote droom waar te maken.

Gefeliciteerd!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt