Een blinde timmerman maakt en deelt prachtige houten kunstwerken op social media - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een blinde timmerman maakt en deelt…
Ook hun ouders hebben moeite ze uit elkaar te houden: een drieling ondergaat een radicale verandering van uiterlijk Ze gaf haar dochter borstvoeding tot ze negen was:

Een blinde timmerman maakt en deelt prachtige houten kunstwerken op social media

Door Janine
1.032
Advertisement

Kunnen talent en passie elk obstakel overwinnen? John Furniss zegt, en bewijst vooral, van wel: hij is timmerman, zijn winkel is gevestigd in Washington, en op het bord bij de ingang staat geschreven "The Blind Woodsman", oftewel "de blinde timmerman". Ondanks dat hij op 16-jarige leeftijd zijn gezichtsvermogen verloor, maakt John dankzij zijn talent echte kunstwerken die hij altijd met een grote glimlach deelt op Instagram en TikTok. 

Zijn populariteit op TikTok is in korte tijd explosief gestegen: in een paar maanden tijd heeft John met de video's van zijn werken en zijn timmerwerk al 6 miljoen likes verzameld. In de korte video's laten John en zijn vrouw Anni zien hoe het leven van de man eruit ziet, wat hij doet als hij aan het werk is, en hoe hij dat doet, hoe hij de normale dagelijkse bezigheden uitvoert. John is niet altijd blind geweest: hij verloor zijn gezichtsvermogen en reukzin op 16-jarige leeftijd en - door zijn moeilijke verleden, gemaakte fouten en gebrek aan zicht - had hij altijd moeite om werk te vinden. 

Gelukkig veranderde zijn leven in 2012: hij ontmoette Anni en besloot niet langer te wachten op antwoorden van werkgevers, maar voor zichzelf te gaan werken door een eigen bedrijf op te zetten. Op dat moment, en nadat ze een ontmoeting met een blinde timmerman hadden, moedigt Anni hem aan om van zijn vaardigheden in houtbewerking een echt beroep te maken. 

Advertisement

Maar hoe kan iemand die niet ziet met hout werken om objecten te maken die niet alleen nuttig maar ook mooi zijn? John heeft een grote visuele verbeeldingskracht en is zich volledig bewust van de ruimte: hij kan zich het product in zijn hoofd voorstellen, alsof hij het voor zijn ogen ziet. Hij ziet de vorm, de kleuren, het nut. Dit is hoe John veelgevraagde stukken maakt: van esdoorn boerenkommen tot elegante grenen bakken. 

Maar daar stopt John niet: zijn verleden en zijn ervaring zijn een stimulans om andere mensen die in moeilijkheden verkeren aan te moedigen en te motiveren en TikTok is hierin een zeer nuttig hulpmiddel omdat het hem in staat stelt honderdduizenden mensen te bereiken. Mensen hebben kunst nodig en de vreugde die het in hun leven brengt, en John helpt met zijn werk en enthousiasme om deze boodschap te verspreiden. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt