Zwangere vrouw besluit haar baby pas te laten zien aan anti-vax familieleden als ze 6 maanden oud is

Janine image
door Janine

06 Maart 2021

Zwangere vrouw besluit haar baby pas te laten zien aan anti-vax familieleden als ze 6 maanden oud is
Advertisement

Leven in een familie die jouw basiswaarden niet deelt, kan erg moeilijk zijn, misverstanden en ruzies zijn ​​altijd aan de orde van de dag en het komt vaak voor om relaties op een beslist abrupte manier te verbreken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je jezelf identificeert met de situatie van de vrouw die de hoofdrolspeler is in dit ongelooflijke verhaal, zwanger en omringd door familieleden die tegen vaccinaties zijn: hoe zal ze haar toekomstige dochter kunnen laten zien zonder risico te lopen?

via AITA/Reddit

Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

De anonieme vrouw, die haar verhaal op Reddit vertelde, zei dat ze 30 weken zwanger is en een pijnlijke beslissing heeft genomen: ze zal de baby niet aan haar familieleden laten zien voordat de baby 6 maanden oud is; de reden? Simpelweg omdat haar familieleden anti-vax zijn. De vrouw vertelt: "Er waren wat schuldgevoelens in de familie en artikelen over het onderwerp die naar mij werden gestuurd. Ze vertelden me dat ze zo van streek waren dat ze moesten huilen en hoopten dat ik van gedachten zou veranderen. Blijkbaar is mijn tante zo depressief dat ze al die tijd niet goed heeft geslapen... "

Het resultaat van deze beslissing? Veel leden van haar familie weigeren met de zwangere te praten, terwijl haar zus geen contact meer met haar heeft en de zwangere vrouw zich steeds schuldig laat voelen. Ondanks alles zijn zij en haar man vastbesloten dit pad te volgen, willens en wetens. De kwetsbare gezondheid van het kleine meisje staat op het spel.

Advertisement
Pixy/Not The Actual Photo

Pixy/Not The Actual Photo

Veel, zo niet de meeste, Reddit-gebruikers hebben duidelijk de kant van de aanstaande moeder gekozen, in het vertrouwen dat dit de meest effectieve, zij het nogal psychologisch pijnlijke, methode is om de gezondheid van de baby te beschermen, dat in de eerste maanden zal moeten worden omringd door volkomen gezonde en gevaccineerde mensen die haar geen enkele ziekte kunnen overbrengen.

Een keuze die ze met gezond verstand heeft gemaakt, dat voor discussie op internet blijft zorgen; welke kant zou jij kiezen? Aan de kant van de zwangere vrouw of aan de kant van haar familie? Een verhaal dat, boven alles, je echt aan het denken zet...

Advertisement