Hij verbiedt werknemers om na het werk verplichtingen aan te gaan: "Ik kan je op elk moment nodig hebben" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij verbiedt werknemers om na het werk…
Ze presenteert zich voor het examen voor het rijbewijs in haar auto Lerares werkt ook 's nachts als chauffeur om kerstcadeaus te kunnen kopen voor haar kleine leerlingen in moeilijkheden (+ VIDEO)

Hij verbiedt werknemers om na het werk verplichtingen aan te gaan: "Ik kan je op elk moment nodig hebben"

17 December 2021 • Door Janine
2.016
Advertisement

Als je een fulltime werknemer bent, heb je vast van veel mensen de gebruikelijke vraag gehoord: "Wat doe je na het werk?" Velen zullen hun schouders ophalen, terwijl anderen zullen antwoorden dat ze na het werk tijd zullen willen nemen om huishoudelijke klusjes te doen, privé of gewoon ontspannende tijd voor zichzelf, en terecht. Er zijn echter plaatsen die veel druk uitoefenen op de werknemers en hen aanmoedigen om na werktijd geen verplichtingen aan te gaan omdat ze nuttig kunnen zijn voor het bedrijf. Een uitbuiting die aan de kaak zou moeten worden gesteld.

via: Reddit

Een anonieme werknemer plaatste een screenshot van een privé-bericht dat hij van zijn baas op Reddit had ontvangen; het lijkt erop dat de man die de post schreef als werknemer werkt in een bedrijf dat zich bezighoudt met het thuisbezorgen van pizza’s. De jongen vertelde dat zijn baas hem en andere collega's had aangespoord om na werktijd geen verplichtingen aan te gaan of plannen te maken, omdat hij hen nodig zouden kunnen hebben. Als ze deze clausule niet hadden aanvaard, hadden ze zelfs het risico gelopen ontslagen te worden.

Gelukkig heeft de auteur van de Reddit-post het volledige bericht van zijn werkgever gepubliceerd met het absurde verzoek: "Vanaf nu raad ik je aan om alleen plannen te maken op de dagen dat je niet werkt. Het restaurant zou je nodig kunnen hebben, zelfs buiten werkuren. Bovendien moeten de bezorgers altijd hun gsm opgeladen hebben. Als de batterij van je telefoon bijna leeg is, kun je van iemand anders een oplader lenen."

Uiteraard kozen Reddit-gebruikers die de lange post van de anonieme werknemer lazen zijn kant en die van zijn collega's; sommigen zeiden: "Deze persoon bezit jou niet en kan je niet dwingen om je te laten werken na je dienst. Je kent de wet, laat je niet op deze manier behandelen. Als hij je ontslaat nadat je je rechten hebt verdedigd, bel dan een advocaat en vervolg hem" anderen zeiden: "Ze kunnen je niet dwingen om buiten je werkuren te blijven. Bewaar de berichten die hij je stuurde, dreig het bedrijf aan te klagen", iedereen had woorden van steun en begrip voor het ongelooflijke feit.

En jij, wat vind jij ervan? Heeft de werkgever volgens jou gelijk om beschikbaarheid buiten de werkuren te vragen of kan dit worden gezien als "machtsmisbruik"?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt