Hij laat de hond scheren en als hij hem weer op komt halen, herkent hij hem nauwelijks: de situatie is hopeloos

Janine image
door Janine

17 Maart 2021

Hij laat de hond scheren en als hij hem weer op komt halen, herkent hij hem nauwelijks: de situatie is hopeloos
Advertisement

Met het uitbreken van de Coronavirus-pandemie hebben we onder meer kunnen ervaren wat het betekent om enkele maanden niet naar de kapper of schoonheidsspecialiste te kunnen gaan. Iets wat waarschijnlijk meer vrouwen dan mannen overrompelde, maar die velen ervan weerhielden op een desastreuze manier te gaan ”doe-het-zelfven”. Net als mensen hebben ook viervoeters constante zorg nodig, en daarom wenden de meeste eigenaren zich vaak tot een trimsalon. Een Twitter-gebruiker heeft echter een probleem aan het licht gebracht: ook honden kunnen er, wanneer ze een volledig ongewenst kapsel krijgen, belachelijk uitzien. De gebruiker in kwestie heeft de trimmer zelfs "bedreigd" toen hij zijn hond ging ophalen.

via Twitter / REALBURTIIS

Advertisement
Twitter / REALBURTIIS

Twitter / REALBURTIIS

Hij had zijn lieve hond meegenomen om te laten trimmen, in de veronderstelling dat het tijd was om dat lange haar een beetje te kortwieken, maar toen hij hem ophaalde, had de man moeite om hem te herkennen. We weten dat wanneer een hond een slecht "kapsel" krijgt, hij in een oogwenk kan veranderen van de mooiste en meest trotse hond ter wereld in een absoluut lachwekkend huisdier. En dat is een beetje zoals wat er met de hond van deze man is gebeurd: na de knipbeurt was de hond onherkenbaar geworden! Sommige internetgebruikers vergeleken hem zelfs met Sid, de klungelige luiaard uit de animatiefilm "Ice Age". De afwezigheid van haren heeft de blik van de hond buitengewoon sympathiek gemaakt, maar de eigenaar moet die verloren en verdwaasde blik niet zo grappig hebben gevonden, die hij ondertussen constant op de neus van zijn huisdier ziet.

Advertisement
Twitter / REALBURTIIS

Twitter / REALBURTIIS

“Vriend, weet je zeker dat dat jouw hond is?" schrijft een gebruiker naar aanleiding van de foto's die de man op Twitter plaatste. “Hij lijkt op de hond van mijn oma’”, zegt een ander. Kortom, lachen om de uitdrukking van deze arme hond lijkt onvermijdelijk. Naast de vele spottende opmerkingen en beschuldigingen jegens de trimmer, zijn er echter ook mensen die proberen een ander belangrijk aspect te benadrukken: heel vaak maken de eigenaren van poedels of langharige honden zich niet al te veel zorgen over het correct borstelen ervan, waardoor de trimmer wordt gedwongen het drastisch te knippen om de situatie te herstellen.

Pinterest

Pinterest

We weten in dit geval niet waar de waarheid ligt, maar het advies dat we kunnen geven is altijd om te vertrouwen op erkende professionals en niet op geïmproviseerde trimmers, waar de wereld helaas vol mee is. Je wilt toch niet het risico lopen zoals de eigenaar van deze hond?

Advertisement