Ze wordt door haar partner gedumpt omdat ze "te dik" is: dit meisje verliest in drie jaar tijd meer dan 60 kg

Janine image
door Janine

30 Maart 2021

Ze wordt door haar partner gedumpt omdat ze "te dik" is: dit meisje verliest in drie jaar tijd meer dan 60 kg
Advertisement

Iets wat we allemaal zouden moeten leren, en de huidige samenleving helpt ons hier helemaal niet bij, is te weten hoe we overhaaste oordelen over het uiterlijk van mensen kunnen vermijden; vooral als we het hebben over het fysieke uiterlijk en het gewicht van een bepaald individu. Het is te gemakkelijk om mensen met overgewicht in de maling te nemen, niet wetende dat ze in hun privacy aan dit probleem lijden en zouden willen veranderen en verbeteren, ook al is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Verder kijken dan het uiterlijk is een fundamentele oefening in het trainen met empathie en vriendelijkheid.

via Daily Mail UK

Advertisement

Dit is het verhaal van Josie, een Amerikaanse vrouw die in Los Angeles woont en net 29 is geworden; deze vrouw heeft haar kinderjaren en adolescentie met overgewicht geleefd, en bereikte zelfs het gewicht van 135 kilogram. Drie jaar eerder, ter gelegenheid van de nieuwjaarsviering, werd Josie “gedumpt” door haar vriend omdat ze volgens hem te dik was geworden.

Iets wat ervoor zorgde dat de vrouw niet bij de pakken neer ging zitten, maar haar ertoe aanzette om te proberen haar uiterlijk te verbeteren: "Iets in mij zei “laat hem maar gaan” en dit was zeker mijn keerpunt!”

Advertisement

Josie zei dat ze tijdens haar jeugd en adolescentie altijd met haar “belangrijke” gewicht leefde, maar nooit echt wilde veranderen: 'Ik heb altijd overgewicht gehad. Ik ben altijd het dikke meisje geweest op school. Ik was altijd de dikke vriendin. Ik ben nog nooit uitgenodigd voor een schoolbal. Ik bestond niet voor anderen..."

Wat Josie deed, was naar de dichtstbijzijnde sportschool gaan, zich inschrijven en vertrouwen op een personal trainer die haar volgde met zowel de juiste fysieke oefeningen als een geschikt dieet.

Drie jaar later is Josie erin geslaagd om volledig te veranderen, zowel van binnen als van buiten, en voelt zich nu veel comfortabeler met haar lichaam: ze is meer dan 63 kilo kwijtgeraakt en ze is een nieuwe vrouw, klaar om de uitdagingen aan te gaan die het leven haar met meer enthousiasme en vastberadenheid zal voorleggen: "Ik was het meisje dat mijn ex niet wilde... en dus werd ik het meisje dat hij nooit zal hebben!"

Nu heeft Josie een Instagram-kanaal geopend waar ze getuigt en documenteert over haar reis van een meisje met overgewicht naar een 29-jarige liefhebster van fitness, gezond eten en een uitgebalanceerd lichaam, en ze heeft veel succes op internet; er zijn veel volgers die niets anders doen dan haar complimenteren met haar behaalde doelen. Tegen iedereen die haar volgt, zegt de Amerikaanse vrouw deze woorden: "Mijn reis om af te vallen begon als wraak op mijn ex, maar gaandeweg realiseerde ik me dat het niet om hem ging. Het ging om mij."

Een bewonderenswaardig pad van persoonlijke groei dat alleen maar toegejuicht mag worden, dat van Josie; we weten zeker dat haar ex-vriend nu spijt heeft omdat hij haar drie jaar geleden op die manier heeft gedumpt.

Geweldig, Josie!

Advertisement