Deze 70-jarige man is de eerste dakloze man die een 3D-geprint huis krijgt

Janine image
door Janine

28 April 2021

Deze 70-jarige man is de eerste dakloze man die een 3D-geprint huis krijgt
Advertisement

Dankzij de wetenschappelijke en technologische progressie hebben we grote vooruitgang geboekt op veel werkterreinen, zelfs in de sociale sector. Met de komst van 3D-printen lijken veel doelstellingen die tot nu toe niet op grote schaal en in korte tijd konden worden bereikt, de juiste weg te vinden. Het bedrijf ICON heeft bijvoorbeeld de "Community First! Village" gecreëerd, een plaats aan de rand van Austin, Texas (VS), waar daklozen kunnen worden gehuisvest in 3D-geprinte huizen. Je leest het goed! Tim Shea, een 70-jarige dakloze man die het grootste deel van zijn leven op straat heeft geleefd, onder invloed van drugs en alcohol, was de eerste officiële bewoner van dit dorp en ook de eerste die een volledig 3D-geprint huis kreeg. De man zou nooit hebben geloofd dat hij zo'n geschenk zou ontvangen: nu ziet zijn toekomst er veel rooskleuriger uit!

via Facebook / ICON

Advertisement
Facebook / ICON

Facebook / ICON

Voor iemand als Tim Shea leek zelfs het idee om een ​​eigen huis te hebben een utopie, onmogelijk te realiseren. Tim gaf toe dat hij zijn hele leven erg onvriendelijk was geweest tegen de rest van de wereld; hij verborg zich voor anderen en gaf er de voorkeur aan zichzelf te isoleren in plaats van activiteiten te doen met iemand of deel uit te maken van de samenleving. Hij is lange tijd dakloos geweest en ook drugsverslaafd, maar toen hij ontdekte dat hij de eerste Amerikaanse bewoner zou zijn van een 3D-geprint huis, besloot hij zijn manier van leven radicaal te veranderen. Nu beschrijft hij zichzelf als precies het tegenovergestelde van hoe hij in het verleden was.

Advertisement
Facebook / ICON

Facebook / ICON

"Als je aan beide kanten hebt gestaan, weet je dat sommige mensen gewoon een beetje aanmoediging en steun nodig hebben," merkte Tim op, verwijzend naar zijn situatie van dakloze en buitenstaander. De CEO van het productiebedrijf, Jason Ballard, zei dat het hun missie was "om fatsoenlijke huisvesting overal en voor iedereen toegankelijk te maken" - een missie die de mensen bij ICON volledig lijken te hebben vervuld!

Instagram / ICON

Instagram / ICON

Het bedrijf ICON, dat gespecialiseerd is in geavanceerde bouwtechnologieën, gebruikte een Vulcan II 3D-printer om zes huizen te bouwen die deel uitmaken van de kleine gemeenschap aan de rand van Austin, in Texas. De huizen zijn allemaal heel netjes - veel gebruikers hebben zelfs opgemerkt dat ze er qua uiterlijk veel mooier uitzien dan de appartementen in New York! De samenstelling van de woningen is heel eenvoudig: een keuken, een badkamer, een woonkamer, een slaapkamer en een veranda. Er kunnen variaties zijn, maar dit wordt standaard aangeboden.

Instagram / ICON

Instagram / ICON

Tim koos voor een soort open ruimte om comfortabeler te zijn en niet teveel last te hebben van zijn artritis. Hij is verheugd dat hij zijn levensstijl heeft veranderd en eindelijk een dak boven zijn hoofd heeft. De interieurs zijn bovendien prachtig ontworpen waar de beste moderne appartementen jaloers op kunnen zijn.

Facebook / ICON

Facebook / ICON

Het bedrijf achter dit experiment, ICON, is ervan overtuigd dat 3D-printen de voorkeursmethode zal zijn om de huizen van de toekomst te bouwen, en is verheugd om de pioniers te zijn van een technologie die mogelijk de sleutel zou kunnen zijn om het toekomstige probleem van daklozen te beëindigen.

Advertisement