Een jonge moeder vindt 42.000 dollar in gebruikte kleding en geeft ze terug aan de eigenaar

Janine image
door Janine

03 April 2021

Een jonge moeder vindt 42.000 dollar in gebruikte kleding en geeft ze terug aan de eigenaar
Advertisement

Geld vinden op straat of verstopt in oude kleren? Misschien had alleen Guus Geluk, de zeer gelukkige neef van Donald Duck, zo’n geluk. In het echte leven groeit geld helaas niet aan de bomen en moet het worden verdiend door hard te werken. Andrea Lessing had net een baan gevonden in een kringloopwinkel, waarvan de opbrengst gedeeltelijk werd gedoneerd aan een goed doel voor de armen van de gemeenschap. Op een mooie dag was Andrea de kleding achter in de winkel aan het opvouwen toen ze een paar biljetten van $100 vond in twee oude gebruikte truien. Aanvankelijk dacht ze dat het valse bankbiljetten waren, maar toen vond ze de rest van de "schat": $42.000 in contanten!

via Youtube / KFOR Oklahoma's News 4

Advertisement
Youtube / KFOR Oklahoma's News 4

Youtube / KFOR Oklahoma's News 4

Andrea Lessing was bezig de gebruikte kleding die achter in de winkel te koop werd aangeboden op te vouwen, op zoek naar mogelijke vlekken of scheuren die gerepareerd moesten worden, toen ze de bankbiljetten zag. Twee biljetten van $100 waarvan ze aanvankelijk dacht dat ze nep waren. Kort daarna vond de jonge moeder de rest van de buit. Bij het zien van de 42.000 dollar gingen Andrea's gedachten meteen naar haar dochter: ze zou straks zes zijn geworden en met dat geld had ze het zich kunnen veroorloven haar een mooi verjaardagsfeestje te geven!

Advertisement
Youtube / KFOR Oklahoma's News 4

Youtube / KFOR Oklahoma's News 4

Maar na een paar minuten te hebben gedagdroomd, besloot Andrea een andere keuze te maken, degene waarvan ze dacht dat het de juiste was: de eigenaar van dat geld opsporen en het aan hem teruggeven.

De jonge moeder meldde vervolgens aan haar baas het gevonden bedrag en kort daarna kon de winkel de eigenaar opsporen die die kleding had gebracht. De identificatie van de eigenaar was ook mogelijk dankzij enkele documenten die samen met de bankbiljetten werden gevonden.

Youtube / KFOR Oklahoma's News 4

Youtube / KFOR Oklahoma's News 4

"Ik heb het juiste gedaan", zei Andrea, haar gedachte ondersteunend met haar daden: als je goed doet, komt het vroeg of laat weer bij je terug. Een eenvoudige en concrete manier om het leven te zien, waarmee je die vriendelijke en belangeloze gebaren kunt maken die van de wereld een betere plek maken. En inderdaad, Andrea's gebaar bleef zeker niet onopgemerkt, vooral niet voor de eigenaar van al dat geld, die haar een bedrag van $1.000 als "beloning" wilde geven. Andrea barstte in tranen uit toen de directeur haar het geld overhandigde en haar vertelde dat het de wens was van de eigenaar van die twee truien en al dat geld.

Misschien een gebaar waarvan niet iedereen de eerlijkheid zou hebben gehad om uit te voeren: wat zou jij hebben gedaan? Schrijf het ons in de comments!

Advertisement