Een pas afgestudeerde deelt foto's van de vloer waarop hij sliep en studeerde: hij gaf nooit op - BekijkDezeVideo.nl
x
Een pas afgestudeerde deelt foto's van…
Deze 91-jarige politieagent werkt nog steeds en is niet van plan met pensioen te gaan 7 beroepen uit het verleden die tegenwoordig niet meer bestaan ​​omdat ze door de vooruitgang achterhaald zijn

Een pas afgestudeerde deelt foto's van de vloer waarop hij sliep en studeerde: hij gaf nooit op

07 April 2021 • Door Janine
994
Advertisement

Studeren om een ​​doel te bereiken - of het nu een diploma, een bevoegdheid of persoonlijke voldoening is - is nooit gemakkelijk: het vereist toewijding, vastberadenheid en inspanning. Maar stel je voor hoe moeilijk het moet zijn om dit te doen in moeilijke omstandigheden. Maake Shadrack deelde, na het realiseren van zijn grote droom en afstuderen, een foto op sociale media die grote bewondering wekte.

De jongen zegt dat bidden niet genoeg is, je moet hard werken en je inzetten. Alleen op deze manier is het mogelijk om je doelen te bereiken: uiteindelijk zal de inspanning altijd zijn vruchten afwerpen. Juist de mensen die doorzetten en hard werken, zijn succesvol in het leven. Inspanning is natuurlijk niet alles: je moet ook kansen voor jezelf creëren en weten hoe je die kunt grijpen, zeker als ze worden aangeboden door mensen die dicht bij je staan. Hun steun en aanmoediging is een grote hulp.

Maake is een jongen van Zuid-Amerikaanse afkomst en ondanks dat hij de universiteitsjaren in armoede heeft geleefd, verloor hij nooit zijn droom uit het oog: een succesvolle professional worden en een baan hebben waardoor hij financieel voor zijn gezin zou kunnen zorgen. Het onder moeilijke omstandigheden hebben geleefd was nuttig voor Maake, die begreep dat hij een andere toekomst voor hem en zijn dierbaren wilde. Toen Maake naar de universiteit ging, moest hij tevreden zijn met de vloer van een bescheiden kamer: hij kon niets anders betalen. Op een foto zien we een deken, een kussen, wat pannen, bekers, wat eten, stopcontacten en aantekeningen.

Advertisement

Hij volgde lessen en studeerde en sliep vervolgens in dat geïmproviseerde bed, en dat deed hij twee jaar lang. Hij zette zijn tanden op elkaar en deze ervaring leerde hem om nooit op te geven, niet ontmoedigd te raken door de huidige omstandigheden, maar zich zijn dromen te herinneren. Maake's harde werk en offers wierpen hun vruchten af: hij studeerde af en deelde zijn vreugde op sociale netwerken. Een oprechte en ontroerende glimlach, een toga en het besef dat je het gehaald hebt. Maake is een voorbeeld van vastberadenheid en een inspiratiebron geworden voor alle mensen die streven naar een betere toekomst. Wat zou jij bereid zijn te doen om de top te bereiken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt