Een pas afgestudeerde deelt foto's van de vloer waarop hij sliep en studeerde: hij gaf nooit op

Janine image
door Janine

07 April 2021

Een pas afgestudeerde deelt foto's van de vloer waarop hij sliep en studeerde: hij gaf nooit op
Advertisement

Studeren om een ​​doel te bereiken - of het nu een diploma, een bevoegdheid of persoonlijke voldoening is - is nooit gemakkelijk: het vereist toewijding, vastberadenheid en inspanning. Maar stel je voor hoe moeilijk het moet zijn om dit te doen in moeilijke omstandigheden. Maake Shadrack deelde, na het realiseren van zijn grote droom en afstuderen, een foto op sociale media die grote bewondering wekte.

via briefly.com

Advertisement
proof.maake_/Instagram

proof.maake_/Instagram

De jongen zegt dat bidden niet genoeg is, je moet hard werken en je inzetten. Alleen op deze manier is het mogelijk om je doelen te bereiken: uiteindelijk zal de inspanning altijd zijn vruchten afwerpen. Juist de mensen die doorzetten en hard werken, zijn succesvol in het leven. Inspanning is natuurlijk niet alles: je moet ook kansen voor jezelf creëren en weten hoe je die kunt grijpen, zeker als ze worden aangeboden door mensen die dicht bij je staan. Hun steun en aanmoediging is een grote hulp.

Advertisement
Maake Shadrack/Facebook

Maake Shadrack/Facebook

Maake is een jongen van Zuid-Amerikaanse afkomst en ondanks dat hij de universiteitsjaren in armoede heeft geleefd, verloor hij nooit zijn droom uit het oog: een succesvolle professional worden en een baan hebben waardoor hij financieel voor zijn gezin zou kunnen zorgen. Het onder moeilijke omstandigheden hebben geleefd was nuttig voor Maake, die begreep dat hij een andere toekomst voor hem en zijn dierbaren wilde. Toen Maake naar de universiteit ging, moest hij tevreden zijn met de vloer van een bescheiden kamer: hij kon niets anders betalen. Op een foto zien we een deken, een kussen, wat pannen, bekers, wat eten, stopcontacten en aantekeningen.

proof.maake_/Instagram

proof.maake_/Instagram

Hij volgde lessen en studeerde en sliep vervolgens in dat geïmproviseerde bed, en dat deed hij twee jaar lang. Hij zette zijn tanden op elkaar en deze ervaring leerde hem om nooit op te geven, niet ontmoedigd te raken door de huidige omstandigheden, maar zich zijn dromen te herinneren. Maake's harde werk en offers wierpen hun vruchten af: hij studeerde af en deelde zijn vreugde op sociale netwerken. Een oprechte en ontroerende glimlach, een toga en het besef dat je het gehaald hebt. Maake is een voorbeeld van vastberadenheid en een inspiratiebron geworden voor alle mensen die streven naar een betere toekomst. Wat zou jij bereid zijn te doen om de top te bereiken?

Advertisement