De gorilla ziet een nieuwe moeder en haar pasgeboren baby: ze reageert door haar haar welp door het glas te laten zien

Janine image
door Janine

13 Mei 2021

De gorilla ziet een nieuwe moeder en haar pasgeboren baby: ze reageert door haar haar welp door het glas te laten zien
Advertisement

Wij mensen hebben met veel diersoorten, een sterk moederinstinct gemeen dat ons ertoe aanzet om onze kleintjes te beschermen en met liefde en geduld voor hen te zorgen. Toegegeven, niet alle dieren weten zo lief te zijn met hun nakomelingen, maar primaten, inclusief de prachtige gorilla's, delen deze neiging 100%. Dat merkte de familie Austin direct tijdens een bezoek aan de Boston Zoo. Emmeline en haar man Michael bezochten de dierentuin samen met de kleine Canyon, een baby van een paar maanden oud, en zij waren de hoofdrolspelers van een ontroerende scène: Kiki, een moedergorilla van de dierentuin, naderde het glas dat haar scheidde van Emmeline en begon hen liefdevol aan te staren. Op dat moment besefte Emmeline dat ze een heel speciale band met dat dier deelde - een band die alleen een moeder kan begrijpen!

via Youtube / NEWS CENTER Maine

Advertisement
Facebook / Emmeline Austin

Facebook / Emmeline Austin

Michael en Emmeline liepen naar het glas van het gorillaverblijf en dachten meteen: "Hoe mooi zou het zijn als een van hen naar onze baby zou komen kijken?". Zo gezegd, zo gedaan: een moedergorilla genaamd Kiki voelde zich onmiddellijk aangetrokken tot dat roze bundeltje dat Emmeline in haar armen droeg. Ze kwam dichterbij en begon door het glas naar het stel te staren, wat veel reacties veroorzaakte bij de aanwezigen. Alsof dat nog niet genoeg was, pakte Kiki kort daarna haar zoon Pablo op, bijna alsof ze hem aan Emmeline wilde laten zien.

Advertisement
Youtube

Youtube

"Mijn vrouw zei dat ze het gevoel had dat ze een speciale band had met die gorilla en haar welp... ze begreep hoeveel die moedergorilla om haar baby, Pablo, gaf, aangezien ze ook moeder is", zei Emmeline's echtgenoot, Michael Austin, de vader van Canyon. De man vervolgde het verhaal van dat magische moment en beschreef de volgende scène: "Mijn vrouw hield onze zoon in haar armen om hem te laten zien aan Kiki, die aan de andere kant van de omheining stond... toen pakte Kiki Pablo en zette hem op haar been zodat we hem konden zien." Een werkelijk emotionele scène die enkele minuten duurde, waarin Kiki leek te spreken door middel van de beweging van haar handen. Het leek alsof ze de kleine Canyon wilde strelen die vredig in Emmeline's armen sliep.

https://www.youtube.com/watch?v=OLRapOj-5pk

https://www.youtube.com/watch?v=OLRapOj-5pk

Op een gegeven moment kwam Pablo zo dicht bij het glas dat zijn neus bijna Canyon raakte (uiteraard door het glas): een scène die Michael en Emmeline letterlijk ontroerde.

Hier zie je de video van het magische moment: laat je meeslepen!

Advertisement