Een gepensioneerd echtpaar heeft een sprookjestuin gemaakt met meer dan 80 miniatuurgebouwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een gepensioneerd echtpaar heeft een…
25-jarige gehandicapte jongen vindt voor het eerst werk: Een professor houdt de zoon van een studente in zijn armen die geen oppas heeft kunnen vinden

Een gepensioneerd echtpaar heeft een sprookjestuin gemaakt met meer dan 80 miniatuurgebouwen

28 September 2021 • Door Janine
2.241
Advertisement

Iedereen met een passie voor constructies en miniaturen weet hoe ontspannend en voldoening gevend het kan zijn om je uit te leven in deze hobby. Er zijn mensen die er na een bepaalde leeftijd een levensstijl van maken, bijna een roeping: DeWitt Boyd en zijn vrouw Joyce Maples, nu gepensioneerd, wijden zich met hart en ziel aan het aanleggen van prachtige "betoverende" tuinen, die ze verfraaien met hun kleine huisjes gemaakt van kiezelstenen. Boyd had altijd al een hobby om huisjes te bouwen van kiezels en klei, wat hij voor zijn kinderen was gaan doen in zijn tuin in Calhoun, in Georgia. Vervolgens werd zijn passie steeds groter en vandaag heeft hij samen met zijn vrouw Maples een prachtig dorp met kleine artistieke huizen gecreëerd, op het terrein van een kerk in Calhoun.

Allereerst vroegen Boyd en Maples de Zevende-dags Adventisten in hun stad om toestemming om hun sprookjesdorp te bouwen. Gelukkig gaf de kerk haar goedkeuring en ging het echtpaar direct aan de slag. Samen hebben ze een uitgebreid en ingewikkeld miniatuurdorp gecreëerd, met bekende kerken en historische gebouwen, zoals het Colosseum of de Notre-Dame. Binnen dit dorp is zelfs de "oude" stad Bethlehem herbouwd.

Dit was het ontstaan ​​van de "Calhoun Rock Garden" of, simpelweg, The Garden, een magische plek die tegenwoordig honderden toeristen aantrekt die ervan dromen hun toevlucht te zoeken in zijn kalmte en rust. In feite zou je een wandeling in de betoverde tuin willen maken, als je de foto's bewondert die op hun officiële Facebook-pagina circuleren.

Advertisement

In de tuin zijn er meer dan 50 kerken, huizen en miniatuurkastelen, zonder ooit de details te verwaarlozen. Hoe groot de passie ook is, het bouwen van de miniatuurgebouwen in de tuin vergde veel inspanning en veel geduld. Het kostte Boyd 27 maanden om de miniatuurreplica van de Notre-Dame te bouwen, met een spectaculair resultaat.

Boyd gebruikte aanvankelijk klei om alle kiezelstenen aan elkaar te hechten, maar ontdekte later dat beton veel functioneler was voor zijn doel, vooral in de winter wanneer er sneeuw op Calhoun valt.

Alle sculpturen zijn nu versterkt met draad en versierd met kiezels, schelpen, gebroken glas en stukjes gebroken porselein.

Advertisement

Het lijkt wel een Kerstdorp!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt