Ze koopt op 19-jarige leeftijd haar eerste huis na flink gespaard te hebben: “Met wat opofferingen is het te doen”

Janine image
door Janine

11 Februari 2022

Ze koopt op 19-jarige leeftijd haar eerste huis na flink gespaard te hebben: “Met wat opofferingen is het te doen”
Advertisement

De droom van elke jongere van vandaag en gisteren is ongetwijfeld om de eigen onafhankelijkheid te verwerven: een goede baan hebben, een huis kopen, een gezin stichten, enz. Een huis kopen was nog nooit zo moeilijk, door de dwaze prijzen en lonen die niet evenredig zijn met de levensstijl van sommige landen. Aan de andere kant is het huren van een appartement net zo duur, zo niet duurder.

Er zijn echter mensen die er op hun eigen manier in slagen hun dromen waar te maken en met anderen te delen, hen aan te moedigen het steeds beter te doen: Isabella Hunter is pas 19 jaar, maar heeft net haar eerste huis gekocht. Hoe deed ze dat? Geld sparen, twee banen hebben, studeren en veel opofferen door weinig uit te gaan met vrienden. Het is niet altijd mogelijk om je droom van onafhankelijkheid zo snel te realiseren, maar Isabella had zeker de vasthoudendheid en vastberadenheid die ervoor nodig is.

Advertisement

Isabella made some simple changes in her life and the sacrifices paid off 👏

Pubblicato da LADbible su Martedì 8 febbraio 2022

Isabella is altijd een grote spaarder geweest: ze begon op haar 15e te werken en opende meteen een spaarrekening waar ze het geld dat ze langzaam verdiende of die ze haar bijvoorbeeld met Kerstmis of haar verjaardag gaven, opzij kon zetten. De jonge vrouw slaagde erin £17.000 te sparen als voorschot voor de aankoop van een huis van £107.000, een op zichzelf staand appartement met één slaapkamer in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland.

Toen ze begon te werken en wat geld te sparen, kon Isabella het zich veroorloven om ongeveer £200 per maand op haar spaarrekening te zetten, meer niet. De jonge vrouw legde vervolgens uit dat ze studeert om een ​​professionele verpleegster te worden en dat ze een paar dagen per week, als ze geen les heeft, erin slaagt in een restaurant te werken om haar inkomsten te verhogen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Denk niet dat Isabella veel verdient: in werkelijkheid heeft de jonge vrouw een salaris van slechts £12.000 per jaar, maar ze werkt er hard aan om haar situatie te verbeteren en zo onafhankelijk mogelijk te zijn. "De lockdown heeft me echt geholpen om harder te werken en meer te sparen. Ik was gemotiveerd omdat ik wist wat ik wilde en wist dat het de moeite waard zou zijn om kleinere offers te brengen als ik eenmaal mijn eigen huis had", zei de jonge vrouw, die haar eerste huis kocht een paar dagen nadat ze 19 werd.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Ze slaagde erin om een ​​hypotheek van 40 jaar te krijgen met een maandelijkse betaling van £210 - een zeer laag bedrag in vergelijking met de maandelijkse termijnen van een huurhuis! Het interieur van het huis is opnieuw ingericht en veel van de meubels en huishoudelijke apparaten zijn afkomstig uit tweedehandswinkels. Uiteraard probeert Isabella te profiteren van alle mogelijke kortingen.

Het is niet gemakkelijk, maar met een beetje vastberadenheid, veel moeite en een beetje geluk kun je zelfs zo'n belangrijke droom realiseren!

Advertisement