Als kind lachten ze haar uit om het bescheiden werk van haar ouders: als volwassene wordt ze Miss Universe

Janine image
door Janine

03 September 2022

Als kind lachten ze haar uit om het bescheiden werk van haar ouders: als volwassene wordt ze Miss Universe
Advertisement

Een van de beroemdste aforismen zegt dat "waar een wil is, is een weg" en het is inderdaad waar, maar je moet bereid zijn om veel moeilijkheden te overwinnen om je dromen te verwezenlijken. Het verhaal dat we je vandaag vertellen lijkt op een sprookje uit andere tijden en de smaak van wraak.

De prachtige Anna Sueangam-iam was de enige van de 29 deelnemers aan de wedstrijd Miss Universe Thailand met een achternaam uit haar thuisland. De overige 28 deelneemsters hadden een buitenlandse achternaam en kwamen bijna allemaal uit rijke families. We vertellen je wat meer over haar.

via AsiaNews

Advertisement

De 23-jarige vrouw komt oorspronkelijk uit Thailand en komt, zoals veel meisjes van haar leeftijd in haar thuisland, uit een bescheiden gezin dat elke dag van hun leven werkte om de eindjes aan elkaar te knopen. Hoewel Anna er enorm trots op is, moest ze vechten tegen de vooroordelen van de mensen om het simpele feit dat haar ouders als vuilnisophalers werkten.

Het levenspad van Anna Sueang-iam is ronduit inspirerend. Als kind speelde ze met speelgoed dat haar ouders in de vuilnisbak vonden terwijl ze voor het stadsbestuur van Bangkok werkten. Ze ging naar de Mahannaparam School en studeerde cum laude af aan de Universiteit van Kasetsart. Al deze opmerkelijke prestaties konden de gemeenheid van sommige online gebruikers niet voorkomen die, toen ze eenmaal haar afkomst ontdekten, haar de bijnaam "Miss Dump" gaven. De jonge vrouw liet zich niet afschrikken door deze ongelukkige opmerkingen en ging verder met de wedstrijd Miss Universe Thailand 2022.

Advertisement

Ondanks deze moeilijkheden is het Anna gelukt. In 2018 werd ze gekroond tot Miss Mobile Thailand 2018. Ze werd tweede op Miss Thinn Thai Ngarm 2020 en in hetzelfde jaar nam ze deel aan Miss Thailand, maar eindigde niet in de top vijf. In de editie van 2022 werd ze de lieveling van het publiek en de winnares van de wedstrijd.

Op de laatste avond, toen haar werd gevraagd wat ze zou willen doen om lijdende mensen over de hele wereld op te vrolijken, antwoordde Anna: "Jullie zijn niet de enigen die met wanhoop worden geconfronteerd. Ik was ook wanhopig. We moeten van onze problemen leren om ons aan te passen en te overleven. Ik raad jullie allemaal aan om op jezelf te vertrouwen en op te staan ​​om weer te vechten. Als ik het kan, kunnen jullie het ook”.

Een mooi voorbeeld van vasthoudendheid en wilskracht, twee eigenschappen die haar in staat hebben gesteld een grote droom te realiseren. Complimenten voor dit prachtige meisje.

Advertisement