Het ontroerende verhaal van de moeder van een van de rijkste mannen ter wereld: Jacklyn Bezos

Janine image
door Janine

05 December 2023

Het ontroerende verhaal van de moeder van een van de rijkste mannen ter wereld: Jacklyn Bezos
Advertisement

“Achter iedere grote man staat een geweldige vrouw”, stelde de beroemde schrijfster Virginia Woolf en nooit eerder was dit zo waar als in dit verhaal. Heel vaak horen we over “selfmade” mannen, wier rijkdom en succes uitsluitend werden bepaald door hun keuzes en het zweet op hun voorhoofd. Niet om iemands harde werk te kleineren, maar je komt niet letterlijk alleen op deze wereld en gelukkig leef je niet zonder iemand aan je zijde.

Hetzelfde geldt voor een van de rijkste mannen op aarde, Jeff Bezos: vandaag vertellen we je het ontroerende verhaal van zijn moeder en hoeveel ze voor hem vocht in zijn moeilijke jeugd.

Advertisement

De moeilijke jeugd van Jacklyn Bezos

De moeilijke jeugd van Jacklyn Bezos

@ jeffbezos/Instagram

Haar naam is Jacklyn Bezos, 76 jaar oud, en ze is een miljardair en filantroop wier naam je waarschijnlijk ergens aan doet denken: ze is de moeder van Jeff Bezos, de huidige CEO van Amazon, een van de grootste handelsbedrijven ter wereld.

Het verhaal begon echter helemaal niet in luxe of comfort zoals je zou verwachten. Jacklyn werd op 17-jarige leeftijd zwanger van Jeff en haar bestaan ​​ging niet over rozen: geboren en getogen in Albuquerque, New Mexico, was ze in de jaren ’60 het slachtoffer van vooroordelen en haar pad was geplaveid met obstakels die overwonnen moesten worden, in de eerste plaats de ingewikkelde relatie met de onderwijsinstelling.

Om het lyceum af te maken, moest ze vechten en haar redenen laten gelden, omdat een zwanger meisje destijds niet welkom was om lessen te volgen op school en daarom moest ze voorwaarden accepteren om er terug te kunnen keren.

Advertisement

De herkansing van de vrouw en de dank van haar zoon

De herkansing van de vrouw en de dank van haar zoon

@ jeffbezos/Instagram

Ze mocht niet met de andere studenten praten, met hen in de kantine eten of een minuut langer blijven dan het luiden van de bel. Alsof dat nog niet genoeg was, mocht ze niet samen met haar klasgenoten naar de diploma-uitreiking om haar diploma in ontvangst te nemen. De tiener accepteerde al deze verplichtingen en behaalde haar felbegeerde kwalificatie. Maar er waren nog steeds veel problemen voor haar...

Ze had een baan als typiste weten te vinden, maar het maandsalaris van nog geen 200 dollar was nauwelijks genoeg om met de kleine Jeff, die pas zeventien maanden oud was, in een appartement te wonen. Ze kon zich niet eens een telefoon veroorloven, dus hield ze via een walkietalkie contact met haar ouders.

Maar het meisje was van plan haar studie voort te zetten, dus schreef ze zich in aan de universiteit en volgde een avondcursus waarbij ze op deze manier “uitgerust” was: ze ging naar de klas uitgerust met twee grote tassen, de ene waarin ze al het lesmateriaal bewaarde dat ze nodig had en de andere met de behoeften van de kleine Bezos! Ze moest haar studie echter onderbreken omdat ze verliefd werd en trouwde vervolgens met Mike Bezos, met wie ze verhuisde vanwege de werkbehoeften van de man.

Ruim twintig jaar later studeerde Jacklyn af en hield een emotionele toespraak waarover Jeff zei: "Ik ben zo trots op haar en tegelijkertijd ben ik zo dankbaar." Nadat Jacklyn al deze uitdagingen had overwonnen, droeg ze aanzienlijk bij aan wat vandaag de dag een van de grootste reuzen is die ooit heeft bestaan: Jeff vroeg zijn ouders om zijn website te financieren - toen het internet nog in de kinderschoenen stond - en ze besloten bijna $250.000 te investeren in dat idee. Dat idee kennen we vandaag de dag als Amazon!

Advertisement