"Ik heb de zoon van mijn zus geadopteerd omdat ze hem niet wilde: na 11 jaar wilde ze hem terug"

Janine image
door Janine

21 September 2022

"Ik heb de zoon van mijn zus geadopteerd omdat ze hem niet wilde: na 11 jaar wilde ze hem terug"
Advertisement

Er zijn onschatbare vreugden in het leven van mensen, een daarvan is zonder twijfel de mogelijkheid om ouders te worden. Er zijn mensen die dit verlangen onmiddellijk kunnen realiseren en die er daarentegen enige moeite mee hebben of hun toevlucht moeten nemen tot adoptie. Daar is natuurlijk niets mis mee. In de wereld zijn er veel echtparen die hun gezin willen uitbreiden en veel kinderen die verwelkomd moeten worden, daarom is de beslissing om een ​​kind te adopteren een daad van enorme liefde en altruïsme.

Maar als, absurd genoeg, de biologische ouders van het kind na jaren terug zouden komen en zouden vragen om het kind “terug te krijgen”, hoe zou het dan juist zijn om te reageren? We hebben er geen antwoord op, maar het is de situatie waarin de hoofdpersoon van dit verhaal zich bevond. We vertellen je wat meer over haar.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In een lang bericht op Reddit vertelde een moeder over de slechte ervaring die ze had met haar zus. Het begon allemaal toen de jongste van de twee, door een ongelukje, ontdekte dat ze op 18-jarige leeftijd een kind verwachtte.

"Toen mijn zus zwanger raakte, was ze erg jong en was ze niet van plan om de baby te houden - begon de vrouw - en daarom stelde ik mezelf voor als adoptiemoeder en ze accepteerde het".

Twee jaar na de geboorte, terwijl alles goed ging met de baby, werd deze moeder via internet benaderd door een man. Hij presenteerde zichzelf als de natuurlijke vader, daarom stemde ze ermee in hem te ontmoeten, ze stond hem toe zijn zoon te ontmoeten, met wie hij al snel een band kreeg, en na verloop van tijd ontstond er ook iets tussen hen, zozeer zelfs dat ze besloten te trouwen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Sindsdien en gedurende 7 jaar is de situatie stabiel en rustig geweest. Helaas werd dit evenwicht verstoord door het zusje en de biologische moeder van het kind. De vrouw kwam in feite, na 11 jaar van haar zoon verwijderd te zijn en totale desinteresse in hem, terug om bij haar oudere zus aan te kloppen omdat ze getrouwd is en besloot een gezin te stichten.

"Mijn zus heeft nu een man en ze willen graag kinderen, maar hij kan er geen krijgen - schrijft de oudste van de twee - Toen ze me erover vertelde, vroeg ik haar of ze aan adoptie hadden gedacht en ze antwoordde van niet, maar dat ze gewoon haar zoon terug zou willen hebben. Een paar ogenblikken bleef ik stil, daarna zei ik haar dat het niet kan, ook omdat ik nu getrouwd ben met zijn natuurlijke vader en onze adoptie officieel is".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De jongere zus vatte het echter blijkbaar niet goed op en beschuldigde haar ervan zich haar hele leven toe te eigenen: niet alleen van haar zoon, maar ook van de vader. De ouders van de twee zijn dezelfde mening toegedaan, wat veel vragen heeft opgeroepen bij de auteur van de post, die zich meerdere keren heeft afgevraagd of ze er goed aan had gedaan om te weigeren, en de vraag ook aan internetgebruikers heeft gesteld.

Deze laatsten stonden volledig aan haar kant en twijfelden er niet aan wie gelijk had en wie niet. En wat vind jij?

Advertisement