Bekritiseerd omdat ze op 13-jarige leeftijd moeder werd: “ik bewees dat iedereen ongelijk had”

Janine image
door Janine

25 Mei 2024

Advertisement

Is er een juiste leeftijd om ouder te worden? Het antwoord is niet eenduidig en hangt af van verschillende factoren. Eerst en vooral de volwassenheid van de betrokkenen en hoe klaar ze zich voelen om bepaalde verantwoordelijkheden op zich te nemen. Een baby krijgen is niet zomaar iets, je moet er echt van overtuigd zijn dat je het wilt, om zo goed mogelijk met de situatie om te kunnen gaan.

Als dit de algemene “regel” is, zijn er ook vrouwen die een kind krijgen zonder dat ze het op de een of andere manier gepland hebben en alle moeilijkheden weten te overwinnen dankzij hun liefde voor hen. Dit is wat er gebeurde met de vrouw over wie we je nu gaan vertellen.

Advertisement

Wanneer anderen te snel oordelen...

Zwangere Maddie samen met haar dochter en man

@maddieelambertt/Instagram

Dit is Maddie, een zeer jonge moeder die in haar leven te maken heeft gehad met veel kritiek van mensen.

 


Het oordeel van anderen kan erg zwaar zijn om te dragen en vaak realiseert men zich niet dat het altijd maar zeggen wat je denkt, het geven van ongevraagd advies en het analyseren van andermans situaties voor heel wat problemen kan zorgen. Het is niet ongewoon dat vooral volwassenen zich gerechtigd en verplicht voelen om jongere mensen te vertellen wat ze wel en niet moeten doen. Aan de ene kant is het normaal dat dit gebeurt: de ervaring is groter en je zou alles doen om degenen die zich nog in een “onvolwassen” levensfase bevinden te beschermen. Dit is de rol van ouders of andere dierbaren, maar dat betekent niet dat hun woorden altijd correct zijn en de werkelijkheid weerspiegelen.

Voor onze hoofdpersoon was het precies zo. De tijd en haar grote inzet slaagden er echter in om aan de hele wereld te bewijzen dat ze zich niet vergiste, maar dat ze al haar energie had geïnvesteerd in de beste toekomst die ze zich kon wensen. 

Advertisement

Een zwangerschap op zeer jonge leeftijd

Maddie op haar afstudeerdag

@maddieelambertt/Instagram

Het verhaal begint toen Maddie, slechts 13 jaar oud, zwanger werd, besloot het kind te houden en daarom van school ging. We kunnen ons de reactie van mensen op zo'n keuze voorstellen. Een jong meisje dat worstelde met een zwangerschap en op het punt stond haar opleiding op te geven: wat had haar toekomst kunnen zijn? Natuurlijk kunnen we niet zeggen dat zo'n situatie de sereniteit niet onder druk zet, maar ze bleek heel vasthoudend, koppig en een heel goede moeder. 

“Ik kreeg veel kritiek - vertelde ze - toen mensen wisten dat ik op mijn 13e zwanger was, zeiden ze dat ik mijn leven verpestte, ze adviseerden me om het niet te houden en aan mezelf te denken. Ik durfde niet te zeggen dat ik moeder zou worden omdat ik bang was om wat ze van me zouden denken”. 

Desondanks besloot Maddie door te zetten en beviel ze niet alleen van haar eerste prachtige meisje, maar trouwde ze op 21-jarige leeftijd ook met haar vriend Randy en kreeg ze haar tweede kind. En als iedereen dacht dat ze haar leven niet kon veranderen, dan bewees de jonge vrouw dat als de wil er is, de gewenste doelen bereikt kunnen worden.

Haar overwinning

Maddie est haar tweede kind

@maddieelambertt/Instagram

Naast het ontmoeten van een nieuwe partner, het trouwen met hem, het opvoeden van haar dochter en het krijgen van haar tweede kind, behaalde Maddie ook haar diploma en ze was heel trots om deze belangrijke mijlpaal te delen. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn geweest om alles onder controle te houden, maar ze heeft kunnen aantonen dat je nooit moet opgeven in het leven, dat anderen altijd negatief kunnen denken, maar als je positief blijft denken, niemand ooit je enthousiasme kan temperen. 

Op 13-jarige leeftijd was ze zelf misschien ook niet zo overtuigd, maar op 21-jarige leeftijd bleek ze een zegevierende, sterke vrouw en een zeer goede moeder te zijn. We wensen haar en haar gezin het beste toe en hopen dat hun gemoedstoestand altijd zo positief zal zijn.

Advertisement