Politieagent wordt omsingeld door 3 criminelen, maar zijn hond komt tussenbeide en zorgt ervoor dat ze wegvluchten

Janine image
door Janine

19 April 2023

Politieagent wordt omsingeld door 3 criminelen, maar zijn hond komt tussenbeide en zorgt ervoor dat ze wegvluchten
Advertisement

Werken is een van die activiteiten die heel vaak essentieel zijn om te overleven, dat is nu eenmaal zo. Vrijwel elk goed of elke dienst draait om geld en degenen die niet het geluk hebben er vanaf hun geboorte veel van te bezitten, worden gedwongen een manier te vinden om het te verdienen en dit vertaalt zich bijna altijd in werken. De beroepen die kunnen worden uitgeoefend zijn echter talrijk en men heeft daarom de mogelijkheid om te studeren en zich te vormen om de taken uit te kunnen voeren die het beste bij ons passen. Althans in theorie. Sowieso zijn er banen die enorm verschillen van andere, bijvoorbeeld als we het hebben over risico's en gevaren.

De hoofdpersoon van dit verhaal vervult een essentiële taak binnen onze samenleving die echter even mooi als zwaar en gevaarlijk is. Tijdens een van zijn gewone werkroutines nam hij echter een heel groot risico.

via Abcnews

Advertisement
Dan Bass/Picryl - Not the actual photo

Dan Bass/Picryl - Not the actual photo

Agent Todd Frazier was 's avonds laat op patrouille in een landelijk gebied. Hij reed rond in zijn gebied van "jurisdictie" en bevond zich in de buurt van een station in Pearlington, Mississippi. De situatie was volkomen normaal: stilte en geen verdachte bewegingen die de man op enigerlei wijze konden alarmeren.

Toen zag hij een auto, een blauwe Lincoln Town Car en zijn blik viel in de auto. Op de bestuurdersstoel zat een man. Alle lichten op het voertuig waren uit, daar in het donker van die eenzame nacht.

Dus Todd dacht dat het individu misschien hulp nodig had en had daarom besloten om naar hem toe te gaan om het nauwkeurig te controleren. Binnen enkele ogenblikken begreep hij echter dat hij degene was die hulp nodig had.

Advertisement

Voordat hij zelfs maar een paar passen naar de auto had gezet, waren twee mannen uit het nabijgelegen bos geglipt waar het station was gevestigd. De agent had instinctief geprobeerd achteruit te lopen van de auto om een ​​paar meter te winnen van de personen die "aan zijn zijde" waren gearriveerd, maar hij lag ontzet op de grond.

Ondertussen was ook de bestuurder van de Lincoln uitgestapt. Todd was omsingeld en kon niet ontsnappen. De drie schurken waren op hem gesprongen en hadden de overhand: "Ik had drie mensen die op me afkwamen, en ik ben geen erg lange man, ze overweldigden me binnen enkele seconden", zei hij. De mannen sleepten hem met geweld het bos in en de officier wist dat hij in groot gevaar verkeerde.

Todd wist dat de omstandigheid op zijn zachtst gezegd kritiek was en dat hij onmiddellijk moest handelen, gelukkig was hij erin geslaagd helder genoeg te blijven om zijn zet te doen: hij had een knop gevonden en op de afstandsbediening gedrukt die aan de riem van zijn politie-uniform was bevestigd. Klik.

Deputy Todd Frazier was called out to investigate an abandoned vehicle on a dark stretch of road in Peralington, Mississippi. What happened next was the thing that you only see in the movies.

Pubblicato da German Shepherd Lovers su Martedì 11 aprile 2023

De politiewagen waarmee de man was gekomen had nu de "passagiers" deuren geopend. Een hond, een Mechelaar, schoot hem razendsnel te hulp! Het was niet zomaar een hond, we hebben het over "agent" K9 Lucas, een hoogopgeleide Duitse herder, maar ook over de metgezel en "collega" van onze hoofdpersoon.

Het dier had snel zijn weg gevonden naar de kwaadwillenden en had een van hen gebeten, waardoor alle aanvallers van zijn baasje op de vlucht waren geslagen! "Hij was er voor mij, hij wist het. Ik kon hem horen aankomen. Ik kon het niet duidelijk zien omdat ik duizelig was en kronkelde, maar ik kon hem horen komen en grommen en vechten voor mijn leven... hij leek wel een wolf”, zei Todd.

Gelukkig is het goed gegaan en zowel de agent als zijn trouwe viervoeter maken het nu goed. Lucas ontving een medaille als bewijs van zijn heldhaftige daad. In dit geval was de hond niet alleen "zijn beste vriend", maar ook zijn beschermengel.

Advertisement