Hij brengt zijn auto naar de werkplaats: de monteur neemt hem mee en gaat op vakantie

Janine image
door Janine

01 Mei 2023

Hij brengt zijn auto naar de werkplaats: de monteur neemt hem mee en gaat op vakantie
Advertisement

Er zijn mensen die, zelfs als ze niet echt "vertrouwd" zijn, de mogelijkheid hebben om met ons om te gaan en voor een aantal van onze behoeften te zorgen: het kan gebeuren dat we de sleutels van ons huis bij de schoonmaakster moeten achterlaten, of de autosleutels aan de monteur moeten geven. Als we het over een van deze personen hebben, zijn we normaal gesproken op zoek naar een zekere mate van vertrouwen, misschien worden ze ons aanbevolen door familieleden of vrienden en besluiten we om op hun diensten te vertrouwen.

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft al zijn verwachtingen zien instorten door zijn auto naar de monteur te brengen. Een te hoge prijs voor het geleverde werk? Was dat het probleem maar.

via Nmas

Sukhjinder/Pixahive - Not the actual photo

Sukhjinder/Pixahive - Not the actual photo

Jaime Armendáriz had, zoals zoveel mensen doen, zijn auto naar de monteur gebracht om hem te laten repareren. De auto had een elektrische storing en hij was vastbesloten om de auto weer aan de praat te krijgen.

Dus had hij besloten om het voertuig naar een monteur te brengen en deze had ermee ingestemd eraan te werken. Jaime gaf het voertuig en de sleutels en de twee mannen hadden een afspraak gemaakt voor een aantal dagen later om de auto op te halen en het bedrag voor die reparatie te betalen.

Toen de man terugkeerde om zijn voertuig op te halen, ontdekte hij een alarmerende realiteit.

Advertisement
G S K/Pixahive - Not the actual photo

G S K/Pixahive - Not the actual photo

De broer van de monteur had hem namelijk onthuld dat zijn auto niet meer in de werkplaats stond: het bleek dat de expert met de auto van zijn klant op vakantie was in Mazatlán!

Jaime diende vervolgens een klacht in bij de autoriteiten en de persoon die zijn auto had meegenomen, werd binnen korte tijd gearresteerd in de kustplaats. Maar de beproevingen van de arme man waren nog niet voorbestemd om te eindigen: de autodief was vrijgelaten, maar hij werd opnieuw aangehouden in Obregón, Sonora, terwijl hij wederom het voertuig bestuurde en onze hoofdrolspeler met lege handen achterliet, of beter gezegd, te voet en in afwachting van een oplossing van de autoriteiten.

Uiteindelijk kreeg de ongelukkige klant zijn auto terug en verklaarde dat de monteur door de politie was gevonden in een veranderde mentale toestand door het gebruik van illegale middelen.

Een uniek verhaal dat ons eraan herinnert dat we altijd heel voorzichtig moeten zijn wanneer we vertrouwen op mensen voor wie we geen echte garantie hebben: vertrouwen is kostbaar, maar mag nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Advertisement