10 dingen die je kunt doen met een theezakje in plaats van in de prullenbak gooien! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 dingen die je kunt doen met een theezakje…
Een orang-oetan ziet een zwangere vrouw: de reactie van het dier is bijzonder! 16 dagen na de aardbeving horen ze hulpgeroep van onder het puin: deze redding is echt ongelooflijk!

10 dingen die je kunt doen met een theezakje in plaats van in de prullenbak gooien!

Door Sarah Nichele
48.866
Advertisement

Een kopje warme thee is ideaal om griepklachten te verlichten, je lichaam op te warmen of om je spijsvertering een handje te helpen. De voordelen van deze warme drank gaan echter nog veel verder. De theezakjes die je gebruikt voor het trekken van je thee hoef je namelijk niet weg te gooien... de toepassingsmogelijkheden van een theezakje zijn eindeloos! Je kunt er bijvoorbeeld je huid mee kalmeren als deze is verband door de zon, of je kunt het als bemesting gebruiken voor de rozen in je tuin!

Ben je benieuwd naar een aantal andere toepassingsmogelijkheden? Lees dan snel verder!

1. Verlichten van zonnebrand

Zwarte thee bevat looizuur dat kalmerende eigenschappen heeft. Door een warm theezakje op de verbrande huid te plaatsen, ervaar je een warm gevoel... dit is de eerste stap op weg naar genezing van je zonnebrand! 

Advertisement

2. Verjongingskuurtje voor je ogen

De tannines die in zwarte thee zitten, hebben een kalmerend en rustgevend effect op opgezwollen en vermoeide ogen. Als je thee hebt getrokken van je theezakje, kun je het zakje maximaal 2 dagen in de vriezer plaatsen. Als je 's ochtends het theezakje op je gezwollen en vermoeide ogen legt, zul je directe resultaten zien...  

3. Brandwonden behandelen

Dezelfde tannines die zo'n gunstig effect op vermoeide ogen hebben, zijn ook uitermate geschikt voor het behandelen van lichte brandwonden. Ook hier geldt weer dat je het theezakje niet langer dan 2 dagen in de vriezer mag bewaren.

4. Haarbehandeling

Thee is uitermate geschikt om roos tegen te gaan en om glans te geven aan het haar. Masseer je haar een uur voor het douchen in met een kopje van je favoriete thee.

Advertisement

5. Wrattenbestrijding

De oxidatiemiddelen die in thee aanwezig zijn, stoppen de groei van wratten. Breng een afgekoeld theezakje aan op de wrat en zet het vast met behulp van een pleister. Na 15 minuten verwijder je het theezakje en vervang je het theezakje met een nieuw theezakje. Houd deze nogmaals 15 minuten op zijn plaats. Herhaal deze procedure een aantal dagen, en je zult de wrat als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. 

6. Voor het verwijderen van nare geurtjes uit je schoenen

Als je de hele dag schoenen draagt, kan het gebeuren dat er onaangename geur ontstaat in je schoenen. Plaats een droog theezakje in je schoenen en laat het zakje de geuren absorberen.

Advertisement

7. Bemest je planten

Het looizuurgehalte in theeblaadjes verlaagt het pH-gehalte van de bodem. Een zure bodem betekent een bodem die niet vriendelijk is voor de groei van schimmels, wat een weelderige groei van je planten, zoals bijvoorbeeld rozen, met zich mee breng. Plaats bij het snoeien een theezakje in de grond in de buurt van de plant. Dit jaar zal je tuin er prachtig bij staan!

8. Hardnekkig vuil verwijderen

Het verwijderen van hardnekkig vuil kan een moeilijk en vooral onaangenaam klusje zijn. Laat je aangekoekte vaat weken in warm water en een theeakje. De volgende dag kun je het vuil moeiteloos weghalen.

Advertisement

9. Glimmende spiegels

Voor een glimmende spiegel laat je een aantal theezakje afkoelen in je schoonmaakdoekje. Als je hier vervolgens de spiegels mee afneemt, zul je verbaasd staan van het resultaat!

10. Verwijder nare geurtjes uit je handen

foto: mamabee.com

Als je uien, knoflook of andere voedingsmiddelen met een penetrante geur hanteert, blijft er vaak een onaangename geur achter in je handen, hoe vaak je ze ook wast. Was je handen eens met een theezakje en merk het verschil!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt