7 geniale manieren voor het toepassen van een kurk - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 geniale manieren voor het toepassen…
Elke keer als deze hond een bad neemt, gebeurt er dit... is het niet om verliefd op te worden! Zo vouw je je sokken op voor in je koffer, zonder dat ze veel ruimte in beslag nemen!

7 geniale manieren voor het toepassen van een kurk

Door Sarah Nichele
19.311
Advertisement

Kurk is een zeer veelzijdig materiaal dat wordt vervaardigd van een bepaald type eik (de kurkeik genaamd) en is 100% natuurlijk en recyclebaar, wat wij erg interessant vinden.

Kurk wordt met name gebruikt voor het vervaardigen van stoppen voor flessen, maar er zijn nog veel meer manieren waarop je kurk kunt gebruiken vanwege de ontelbare eigenschappen van dit materiaal (elasticiteit, bestendig, ondoordringbaar, duurzaam, samendrukbaar en lage ontvlambaarheid).

De kurk heeft er een concurrent bij gekregen met de komst van de plastic dop, maar maak je geen zorgen: een aantal van deze trucs kun je alsnog toepassen.

 

Snijd de kurk met een scherp mes in over de gehele lengte aan de bovenkant. Hiermee creëer je een sleuf waar je bijvoorbeeld een foto in kunt plaatsen: een zeer origineel fotolijstje!

Snijd een plakje van de kurk. Plakjes kurk zijn ideaal als geluidsdemper tussen de deuren van uw huis!

Advertisement

Snijd de kurk aan de bovenkant in, net als bij het fotolijstje, maar dan iets dieper. Op deze manier kan je de kurk gebruiken om zakken mee af te sluiten, waardoor de inhoud langer vers blijft.

Als er verschillende kruiden in je kruidentuintje hebt staan, kun je deze markeren door de naam van het kruid op een kurk te schrijven en de kurk vervolgens op een stokje en daarna in de grond te steken. Je tuintje is nu overzichtelijk en verzorgd.

Maak een drijvende sleutelhanger met behulp van een kurk... met name ideaal voor als je veel op zee bent!

Advertisement

Als je de dop van een deksel bent kwijtgeraakt, kun je deze gemakkelijk vervangen met een kerk: eenvoudig en efficiënt!

In plaats van vilt, kun je ook plakjes kurk onder stoel- en tafelpoten plaatsen om te voorkomen dat ze krassen kunnen maken op je vloer.

Vond je deze alternatieven voor het gebruik van kurk nuttig? Bekijk dan de video voor nog meer originele ideetjes voor het recyclen van kurk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt