Bruidspaar bespaart geld op het diner door een ongebruikelijk menu te kiezen: hamburgers en bier

Janine

08 November 2022

Bruidspaar bespaart geld op het diner door een ongebruikelijk menu te kiezen: hamburgers en bier
Advertisement

Wie zegt er dat er op de trouwdag een fortuin moet worden uitgegeven? Hoewel het een zeer belangrijke dag is voor het paar dat hun liefde wil vieren, is het echt jammer dat het vaak een moment van spanning wordt, waarin het noodzakelijk lijkt om al je geld uit te geven. De jonge bruid, hoofdpersoon van dit verhaal, stak haar hand in eigen boezem en uiteindelijk koos ze ervoor om een ​​luxueus diner op te geven, gebaseerd op belangrijke gerechten, en gaf ze de voorkeur aan een beslist meer rustieke optie. Een menu op basis van hamburgers en bier dat de gasten waardeerden.

via The Sun

Advertisement

Facebook / Harriet Mace

Harriet Mace is een jonge Engelse vrouw, verliefd op haar partner Ben, die ze in 2018 op de universiteit ontmoette, met wie ze veel ervaringen deelde. Toen hij haar ten huwelijk vroeg, volgden bij de jonge Harriet een reeks idyllische scenario's elkaar op, waarin haar huwelijk zou plaatsvinden: designerjurk, statig landhuis om de ceremonie te houden, champagne en veel gasten. We weten dat veel vrouwen ernaar streven een “perfecte” bruiloft te creëren, in overeenstemming met hun verwachtingen - die vaak op een Disney-sprookje lijken. Ondanks de verlangens en goede bedoelingen lieten de zeer hoge kosten van levensonderhoud niet veel ruimte over voor het jonge paar, dat hun dromen moest aanpassen.

De twee waren gestart met een budget van £35.000, maar realiseerden zich dat een dergelijke uitgave ervoor zou zorgen dat ze bijna geen geld over zouden houden. Dus moesten Harriet en Ben, zij het een beetje met tegenzin, een haalbaar alternatief bedenken: "Ik heb mijn bruiloft altijd op een bepaalde manier voorgesteld en erover gedroomd, dus het was moeilijk om mijn visie te veranderen op hoe ik dacht dat het zou kunnen zijn". vertelde de jonge bruid.

Pexels / Not the actual photo

Het was niet gemakkelijk, want zelfs de meest bouwvallige hotels rekenden bedragen als £7.000 alleen al voor de huur van de zaal, naast de kosten van het eten van ongeveer £183 per gast. Aangezien Ben en Harriet hadden besloten om ongeveer 120 mensen uit te nodigen, waren al deze opties uitgesloten. Uiteindelijk nam het paar een gratis pub en bood een diner met hamburger, bier en andere drankjes aan: "Op een dag gingen we naar de pub voor het avondeten en ik was een beetje nerveus omdat we nog niets hadden geboekt en de bruiloft was al over 6 maanden”, vertelde Harriet, "Toen kreeg ik plotseling inspiratie en vroeg de eigenaar van de kroeg of ze bruiloften organiseerden. Ze hadden er nog nooit een gehad, maar ik stelde voor om er een op een doordeweekse dag te doen en ik vertelde hen we meer zouden uitgeven dan gewone klanten zouden doen." En zo regelde het paar bier en hamburgers voor slechts £12,99 per gast: een koopje en een keuze die enorm werd gewaardeerd door de gasten. Uiteindelijk slaagden de twee erin om een ​​totaal budget van £10.000 in te stellen.

Zou jij zo'n keuze maken om geld te besparen?

Advertisement