Man is verontwaardigd over het gedrag van zijn zus: "Hoe kun je zo onverantwoordelijk zijn?!"

Janine image
door Janine

07 November 2023

Man is verontwaardigd over het gedrag van zijn zus: "Hoe kun je zo onverantwoordelijk zijn?!"
Advertisement

Een gezin stichten is een van de doelen die je nastreeft: het verlangen om terug te keren naar je “nest” vol liefde is idealiter wat de meeste mensen zich voorstellen en waarop ze hopen. Dus zoeken we naar de juiste persoon, de meest compatibele partner voor ons, en gaan we verder met het verwezenlijken van onze droom.

Er moet uiteraard sprake zijn van een reeks omstandigheden voordat een dergelijke droom vorm kan krijgen: er is behoefte aan het opbouwen van een sterke economische realiteit en een uitstekende verstandhouding met wie je ook maar aan je zijde wilt hebben. Of je kunt op zeer jonge leeftijd een wezen ter wereld brengen – zonder enige voorgaande uitgangspunten – en zien wat er gebeurt: dit is wat er gebeurde in het verhaal dat we je gaan vertellen.

via Reddit

Advertisement

Een gezin op de rand van een crisis

Een gezin op de rand van een crisis

yanalya/Freepik - Not the actual photo

De schrijver is de 28-jarige broer van een familie dat nu uit vier personen bestaat: een 61-jarige moeder, een 20-jarige zus en nog een broer wiens precieze leeftijd onbekend is (maar hij is de middelste). De man wendde zich tot een bekend online forum om zijn verhaal te vertellen: zijn familiegeschiedenis.

"Ik wil kinderen krijgen met mijn partner, ooit zullen we er ook een paar krijgen, maar we wachten op het juiste moment”, begint de man. Al snel komt hij op het punt van de problematische kwestie: de twintigjarige zus heeft besloten haar studie na de universiteit niet voort te zetten en brengt haar tijd het liefst door met haar vriend.

Ze is niet uit huis gegaan en woont bij haar moeder. De man kan dit ook accepteren: ze is tenslotte nog heel jong, maar toen werd ze zwanger en kreeg ze een zoon. Dit alles zou zelfs nog draaglijker zijn zonder de manier waarop ze zich tegenover de baby gedraagt: ze laat hem eenvoudigweg over aan de zorg van hun moeder en blijft een roekeloos leven vol feestjes leiden met haar partner. En dat is nog niet alles...

Advertisement

Een moeilijke keuze

Een moeilijke keuze

Pickpik - Not the actual photo

Haar vriend woont ook bij zijn ouders en heeft geen baan - ook al vermoedt de man die het bericht schrijft dat hij een of andere illegale winstgevende activiteit verricht - en zorgt nog minder voor zijn zoon. De oudere broer, de auteur van het bericht, is eenvoudigweg verontrust door het gedrag van de twee jongeren en maakt zich vooral zorgen over zijn zus en hun moeder.

De vrouw die hen heeft opgevoed is nu immers op een bepaalde leeftijd en heeft geen man meer. Toch voedt ze een klein meisje alleen op en het wordt nog erger: het meisje is weer zwanger...

Nadat hij dit nieuws had gehoord, kon de oudere broer het niet langer laten en moest hij op internet gaan kijken of hij alleen het hele scenario “krankzinnig” vond. Veel gebruikers hebben zich kenbaar gemaakt om hun solidariteit te betuigen: "Ik denk niet dat het door jou gemelde geval op zichzelf staat: de nieuwe generatie heeft de neiging zich niet om hun kinderen te bekommeren en laat ze in de handen van hun ouders achter”, schreef iemand, "deze situatie is totaal verkeerd, maar je moeder is medeplichtig aan het geven van het verkeerde voorbeeld van ouderschap door dit allemaal toe te staan", schreef een andere gebruiker, "probeer op de aardigst mogelijke manier met je zus over je angsten te praten en hoop dat ze het begrijpt en snel volwassen wordt”, suggereerde nog een ander. Wat vind jij van deze delicate kwestie?

Advertisement