Ze verkoopt haar huis en geeft alles uit om op een cruiseschip te leven: het bedrijf annuleert de reis kort voor vertrek

Janine image
door Janine

12 December 2023

Ze verkoopt haar huis en geeft alles uit om op een cruiseschip te leven: het bedrijf annuleert de reis kort voor vertrek
Advertisement

Wat is jouw geheime droom? Ieder van ons heeft er een, laten we eerlijk zijn. Zelfs degenen die vele mogelijkheden hebben om te realiseren waar ze het meest van houden, zullen altijd iets anders hebben dat ze heel graag zouden willen doen of zelfs herhalen. Om hun wens waar te maken, zijn er mensen die bereid zijn hun bestaan ​​op het spel te zetten, alle kaarten op tafel te veranderen en zichzelf op een heel andere manier te heroverwegen.

Dat is wat de vrouw in het middelpunt van dit verhaal ook deed, maar het is jammer dat ze de bittere waarheid waarmee ze werd geconfronteerd, onder ogen moest zien.

Een droom die werkelijkheid zou worden...

Een droom die werkelijkheid zou worden...

@kericincy/Instagram

Keri Witman maakte een van de mooiste en tegelijkertijd ergste momenten van haar leven door. Ze was altijd verliefd op reizen en wilde graag veel plaatsen ontdekken. Ze had besloten al haar spaargeld te investeren om aan boord van een cruiseschip te gaan en de wereld rond te reizen. Een droom die op het punt stond werkelijkheid te worden: in 3 jaar tijd aan boord van het cruiseschip zou ze dankzij het bedrijf Life at Sea Cruises 148 landen hebben gezien en in 382 verschillende havens zijn aangemeerd, maar iets verliep niet volgens plan.

De geplande reis werd door het organiserende bedrijf twee keer uitgesteld en vervolgens volledig geannuleerd. Je leest het goed. Een beslissing die de toekomstige passagiers niet alleen verdrietig maakte, maar ook letterlijk in de problemen bracht.

Ieder van hen had in feite al de eerste jaarlijkse vergoeding betaald en keuzes gemaakt over hoe hun dagelijks leven er de komende jaren uit zou zien, en ze hadden nooit verwacht dat alles in een paar dagen zou kunnen verdwijnen.

Advertisement

Een enorme teleurstelling

Een enorme teleurstelling

@lifeatseacruises/Instagram

Zo kwam Keri in deze slechte situatie terecht, en zonder haar huis. Zoals ze zelf verklaarde, had ze in de acht maanden voordat ze vertrok in feite alles georganiseerd: huis, werk, privéleven. Onder de vele dingen die gedaan moesten worden was ook de verkoop van het huis: de vrouw had, net als de andere passagiers, haar huis verkocht en het verkregen geld geïnvesteerd in de reis van haar leven.

"Het was een grote teleurstelling om te ontdekken dat het niet langer mogelijk zou zijn om dit te doen", bekende de passagier. En dat geloven we meteen. Als we ons een moment in haar schoenen en die van vele anderen plaatsen, vragen we ons af hoe triest het is om je lang gekoesterde droom niet te kunnen verwezenlijken, maar nog meer om tijd en geld te hebben besteed aan het organiseren van iets dat nooit zal gebeuren.

Uiteraard heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat alle kosten worden terugbetaald, maar in termijnen en over drie maanden verspreid. Een lange tijd, als we erover nadenken, aangezien veel mensen, inclusief onze hoofdpersoon, niet eens meer een slaapplaats hadden.

Wat is de reden achter dit alles?

Wat is de reden achter dit alles?

@kericincy/Instagram

Het meest ongelooflijke is echter de reden die het bedrijf ertoe bracht het vertrek te annuleren. Na te hebben aangekondigd dat de reis twee weken was uitgesteld, en daarna nog twee weken totdat deze uiteindelijk werd geannuleerd, gaf het bedrijf toe dat het niet het juiste schip had gevonden.

Ze hadden een vaartuig gevonden dat geschikt was voor het aanbod, maar blijkbaar zou dit door een ander bedrijf zijn gekocht en zouden ze dus zonder hebben gezeten. Ze hadden gekozen voor een kleiner exemplaar dat ze al hadden, maar dat zou niet eerlijk zijn geweest tegenover hun klanten die verzekerd waren van een 5-sterrenreis.

Dus wat te doen? Het volledig annuleren van de "oversteek" leek de meest plausibele oplossing. Ze zouden hun passagiers hoe dan ook teleur hebben gesteld, maar ze zouden in ieder geval niet hebben gefaald in hun oorspronkelijke plan, door geleidelijk alle contributies van $30.000 terug te betalen.

Ondanks alles moet ze vooruit

Ook in dit geval zijn de onvrede, teleurstelling en de verbittering van de mensen zeker niet verdwenen, maar men hoopt dat ze over drie maanden daadwerkelijk hun geld terug hebben, zodat ze de controle over hun leven terug kunnen krijgen, zichzelf kunnen reorganiseren en misschien deze reis op een andere manier proberen te doen.

Hoop vervaagt nooit, dus je kunt beter niet opgeven, ondanks alles, maar verder gaan met opgeheven hoofd, in een poging het probleem op te lossen en je droom niet op te geven.

Hoe zou jij gereageerd hebben?

Advertisement