Passagiers gedwongen van cruiseschip af te stappen: “we waren allemaal al aan boord toen ze de reis annuleerden”

Janine image
door Janine

06 Mei 2024

Advertisement

De droom van veel mensen, misschien wanneer ze met pensioen gaan of op huwelijksreis, of zelfs voor een reis om de wereld te ontdekken en op zoek naar ontspanning, is om aan boord te gaan van een comfortabel cruiseschip. Meerdere dagen zeilen, de zee bevaren en omgeven zijn door alle comfort is een wens die veel mensen delen. Om dit te doen is wat planning nodig en verschillende beschikbare dagen, in de hoop dat alles soepel zal verlopen.

Advertisement

De droom om over de zeeën te varen...

Kübra Kuzu/Pexels

Het mooie van cruises is dat je je verwend voelt en omringd door alle comfort terwijl je midden op zee bent. Ondergedompeld in de natuur, verrukt door de geur van zilte lucht, met het gevoel bijna zeelieden te zijn die over de zeeën varen, zijn deze reizen de perfecte manier om unieke ervaringen op te doen, maar zonder op te geven waar we van genieten vanuit het comfort van thuis. Er zijn veel programma's, ze verschillen in duur en ook in de routes die gevolgd zullen worden. Elke reiziger is vrij om te kiezen op basis van zijn beschikbaarheid, het gebied van de planeet dat hij wil ontdekken en het budget dat hij wil investeren.

De passagiers die zich in het middelpunt van deze affaire bevonden, stonden te popelen om Alaska te ontdekken en hadden een plaats geboekt op een schip dat vanuit Vancouver zou vertrekken. Vakantie genomen, alles nauwgezet georganiseerd, de bagage stond klaar, alles leek in orde voor vertrek. Jammer dat de maatschappij enkele dagen voor de datum de passagiers waarschuwde dat het schip enkele technische problemen had. Experts waren al aan het werk om alles te repareren en de reis veilig te stellen, maar voor de zekerheid stelde het bedrijf het vertrek twee dagen uit.

Het is normaal dat een schip problemen kan hebben en dat deze worden opgelost. Onvoorziene gebeurtenissen kunnen altijd om de hoek kijken en het is goed om dit te controleren voordat je vertrekt, ook en vooral uit veiligheidsoverwegingen.

Advertisement

Er is iets misgegaan

Dave Ang/Pexels

Een passagier vertelde het verhaal aan USA Today en beschreef de surrealistische situatie waarin zij, haar man, kinderen en ouders, evenals alle andere passagiers, bevond. Na de vertraging die via e-mail was doorgegeven, gingen de reizigers aan boord en waren ze klaar voor hun prachtige reis, maar de problemen waren nog niet voorbij. Na het vertrek moest de kapitein van het schip met tegenzin aankondigen dat ze binnenkort zouden terugkeren. Het schip kon niet verder vanwege technische problemen. Een teleurstelling voor degenen die hadden gehoopt op een ontspannen vakantie en die helaas naar huis moesten terugkeren. 

De ongemakken waren niet gering, vooral voor degenen die niet in Vancouver woonden. Mensen die een reis naar de stad hadden geboekt, misschien een nacht in een hotel hadden doorgebracht en die, toen ze van het schip stapten, gedwongen werden hetzelfde te doen voordat ze naar huis terugkeerden. Het was op zijn zachtst gezegd een vreselijke aangelegenheid, waarvoor de rederij zich aan iedereen verontschuldigde en met de grootst mogelijke gastvrijheid de situatie probeerde te verhelpen terwijl de passagiers aan boord waren, maar dat niet alleen.

De kosten van de reis werden volledig terugbetaald en degenen die niet in de stad woonden kregen een terugbetaling, gedifferentieerd naar hun plaats van herkomst. Kortom, het bedrijf probeerde zich zo goed mogelijk te verontschuldigen en de klap op te vangen die de toeristen hadden gekregen.

Verbittering en ontmoediging

Matthew Barra/Pexels

Natuurlijk is het niet fijn om in zo’n situatie te zitten. Laten we ons proberen voor te stellen wat de mensen voelden. De emotie van het vertrek, de vreugde en het welzijn die voortkwamen uit alleen al het idee om te vertrekken, werden meteen getemperd door de mededeling van de vertraging van twee dagen en vervolgens, eenmaal aan boord, door de totale annulering van de cruise. Bitterheid en moedeloosheid karakteriseerden wat dagen van pure rust hadden moeten zijn. Dit was niet het geval, ondanks pogingen van het bedrijf om het goed te maken.

Ben jij ooit in een dergelijke situatie terechtgekomen? Hoe ben je daarmee omgegaan?

Advertisement