Nadat hij zijn zoon en schoondochter in zijn huis te logeren had gehad, besluit een man zijn zoon uit zijn testament te schrappen

Janine image
door Janine

28 December 2023

Nadat hij zijn zoon en schoondochter in zijn huis te logeren had gehad, besluit een man zijn zoon uit zijn testament te schrappen
Advertisement

Als de kinderen groter worden is het niet altijd gemakkelijk om met hen samen te wonen. We merken vaak dat we om verschillende redenen niet met elkaar overweg kunnen of ruzie maken. Het meest catastrofale scenario is wanneer dit eindigt met vervreemding, oftewel wanneer het contact tussen familieleden wordt verbroken. En dit lijkt te zijn gebeurd met een vader die besloot zijn verhaal op Reddit te delen.

Advertisement

Het is allemaal de schuld van een fles wijn

Het is allemaal de schuld van een fles wijn

Pixabay

In de post legt de man uit dat er vóór het samenwonen geen problemen waren met zijn zoon, maar dat het allemaal begon toen laatstgenoemde en zijn vrouw een tijdje bij zijn ouders gingen wonen. De eerste maand waren er geen problemen, er waren eenvoudige regels opgesteld die iedereen respecteerde. Daartoe behoorde echter ook het verbod op het nuttigen van alcohol binnenshuis, aangezien de vrouw van de man, de moeder van de jongen, daardoor een trauma had opgelopen.

De situatie verslechterde toen hij flessen wijn op de zolder van het huis vond. De ouders van de man confronteerden hun schoondochter er onmiddellijk mee en vanaf dat moment werd de sfeer in huis erg gespannen. Na een paar weken verlieten de twee het huis en vroeg de zoon om zijn vader te ontmoeten, en tijdens dit gesprek liet hij hem weten dat hij had besloten dat hij hem zijn kleinkinderen niet langer wilde laten zien en dat hij geen contact meer wilde met zijn bejaarde ouders. Als reactie daarop besloot de vader zijn recht op de erfenis weg te nemen.

Advertisement

Hoe reageerden de andere gebruikers?

Hoe reageerden de andere gebruikers?

Generated with AI

Op dit punt deden de gebruikers hun zegje en verdedigden de meesten de twee ouders. Ze vertelden over soortgelijke gebeurtenissen die in hun families waren gebeurd, en verklaarden hoe respectloos het was van hun zoon om alcohol te consumeren, ook al was hem uitdrukkelijk gevraagd dat niet te doen. Iedereen was het erover eens dat een dergelijke regel gerespecteerd moet worden, vooral omdat er meestal een goede reden achter een dergelijk verzoek zit.

Kinderen die onterfd worden: het gebeurt vaak en niet altijd vanwege ruzie.

Kinderen die onterfd worden: het gebeurt vaak en niet altijd vanwege ruzie.

Raph_PH/Wikimedia Commons - CC BY 2.0

Traditioneel gezien laten ouders hun spaargeld, een som geld of een inkomen van andere aard aan hun kinderen na. Zoals we zojuist hebben gezien, kunnen er echter dingen gebeuren waardoor kinderen worden onterfd. Soms komt het door een ruzie, soms door een vrijwillige beslissing van ouders die niet willen dat hun kinderen hun geld erven.

Het is de beslissing die sterren vaak nemen, in de overtuiging dat het geven van grote sommen geld aan hun nakomelingen negatief is en dat ze in plaats daarvan hun fortuin en mogelijk hun roem zelfstandig moeten opbouwen. Er zijn talloze beroemdheden die deze keuze hebben gemaakt die indruist tegen het gezond verstand: Sir Elton John stelt bijvoorbeeld dat hij nog steeds niet weet of hij zijn twee geadopteerde kinderen zijn fortuin van een miljard dollar zal nalaten.

De acteur die beroemd werd met zijn rol als James Bond, Daniel Craig, verklaarde in een interview dat een erfenis naar zijn mening iets "onaangenaams" is en dat hij zijn geld liever aan een of ander goed doel zou schenken.

Wat een paar jaar geleden een schandaal veroorzaakte, en wellicht een idee was aan andere beroemdheden om in zijn voetsporen te treden, was Bill Gates, die verklaarde dat in zijn testament en in dat van zijn vrouw de kinderen de erfenis niet in zijn geheel, maar slechts een "klein" deel zullen ontvangen. Omdat ze multimiljardair zijn, weten we niet zeker hoe klein hun deel zal zijn, maar de bedoeling is duidelijk. Kinderen de mogelijkheid en de noodzaak geven om hun eigen inkomen en hun eigen realiteit te creëren die niet uitsluitend wordt gevoed door het fortuin van hun ouders.

 

Advertisement